Orchidea de Santis 75 let


Italská herečka Orchidea De Santis se narodila 20. prosince 1948 v Bari. Některé weby uvádějí Lecce, ale oficiální stránky herečky uvádějí Bari. Její otec byl námořní důstojník a Orchidea se ještě jako dítě stěhuje spolu s celou rodinou do Říma. První kontakt s showbyznysem měla již jako dvanáctileté děvče v rozhlase Via Asiago. Roku 1960 se stala členkou pěveckého sboru a brzy se stala sólovou zpěvačkou pod vedením profesora Renata Cortiglioniho. Začínala tedy jako zpěvačka a později pracovala v rádiu, filmu, divadle i televizi. Ve filmu byla jednou z představitelek italské sexy komedie sedmdesátých let.

Její kariéra se náhlé zastavila v roce 1980 po vážné nehodě při natáčení filmu ARRIVANO I GATTI. Její kariéra utrpěla dlouhou přestávku a Orchidea se vrátila na scénu jen do dvou filmů. V roce 1987 TENEREZZA a 1992 pak film s Michelem Placidem LE AMICHE DEL CUORE.

Přichází touha po změně a Orchidea pracuje pro divadlo, rozhlas a věnuje se své vášni, živočichům. Pro televizi se orchidea podílela na seriálech a krátkých filmech jako ROOSVELT (1986), LA MAGA CIRCE (1987), IL GRANDI PROCESSI (1996). Navíc také byla aktérem televizních programů zaměřených na ochranu zvířat. IL CASO REDOLI v roce 2006 byl posledním filmem ve kterém se Orchidea objevila.

V divadle to byly úspěšné role v Petroliniho CHICCHIGNOLA, nebo komedie LA CICOGNA SI DIVERTE od Andrého Roussina v režii Carla Alighiera. V rozhlase RAI dostávala také mnoho rolí, zejména v epizodických dramatech BAROCCOROMA či RACCONTO ITALIANO na konci sedmdesátých let. V roce 1999 roce byla tvůrcem i hostitelem pořadu L´ANELLO DI RE SALOMONE, který byl zaměřen na zvířata. Nyní čas od času od roku 2002 jí je možno slyšet v zábavném programu DVĚ NOCI (DUE DI NOTTE). Orchidea také dělala několik instruktážní videí, pro školy, včetně video filmu MONOGRAFIE OBYČEJNÉHO PSA v roce 2002.


20.12.1948
Bari, Puglia, Itálie
Orchidea de Santis csfd

caso Redoli, IlLe Amiche del cuoreTenerezzaArrivano i gattiTre sotto il lenzuoloBella governante di colore, UnaRidendo e scherzandoTanto va la gatta al lardo...Appuntamento, L'La dottoressa sotto il lenzuoloRide bene... chi ride ultimoSignor Ministro li pretese tutti e subito, IlRené la canneSan Pasquale Baylonne protettore delle donneAttenti... arrivano le collegiali!Dolci zie, LeL'ingenuaSensualità è un attimo di vita, LaVizio di famiglia, IlCharlyho neteřeLa muerte llama a las diezMé drahé mamince k narozeninámNipote, LaPer amare OfeliaProstituzioneScusi, si potrebbe evitare il servizio militare?... No!I giochi proibiti dell'Aretino PietroPadrina, LaPaolo il caldoProvaci anche tu, LionelRacconti di Viterbury - Le più allegre storie del '300, IAmore e morte nel giardino degli deiAnche se volessi lavorare, che faccio?Beffe, licenze et amori del Decamerone segretoCalde notti del Decameron, LeDecamerone proibito, IIDecameroticusDólar de recompensa, UnEttore lo fustoIl diavolo nel cervelloMille e una notte all'italiana, LeJack el destripador de LondresConcerto per pistola solistaIl tuo dolce corpo da uccidereL'InvasionMacchia rosa, UnaQuelli belli... siamo noiColpo di statoNel labirinto del sesso (Psichidion)Togli le gambe dal parabrezzaMister Zehn Prozent - Miezen und MonetenCome imparai ad amare le donneDue figli di Ringo, ISedmnáct let - vlasy blondGli invincibili treQueste pazze pazze donneEurotika!


Aktualizace osobnostního profilu Orchidea de Santis: 16.11. 2023 16:44