Helen Walker (1920 - 1968)


Helen začala svou kariéru jako úspěšná divadelní herečka na Broadwayi a díky svému působivému vystoupení ve hře Jason v roce 1942 se dostala k práci u filmu. Dobré ohlasy získala už za svůj debut v komediálním krimidramatu LUCKY JORDAN z téhož roku. Během 40. let pokračovala ve své úspěšně rozjeté kariéře například rolemi v thrilleru THE MAN IN HALF MOON STREET, v satirické komedii BREWSTER´S MILLIONS nebo v komedii MURDER, HE SAYS. Poté, co se jí podařilo získat prestižní roli ve filmu HEAVEN ONLY KNOWS, se vše se zdálo být na té nejlepší cestě ke hvězdné slávě. V roce 1942 se jejím prvním manželem stal Robert Blumofe, se kterým se ale v roce 1946 rozvedla. Rok 1946 pro ni přinesl kromě rozvodu ještě jeden, mnohem osudovější zlom.

V dubnu 1950 se jejím druhým manželem stal Edward DuDomaine. Jejich manželství ale skončilo rozvodem již po dvou letech – v červnu roku 1952. V 50. letech se už objevovala jen v nízkorozpočtových filmech, které nepřitahovaly moc velkou pozornost. Po menší roli v krimidramatu THE BIG COMBO z roku 1955 její filmová kariéra skončila a Helen se již objevila jen v několika málo televizních show. V roce 1960 se na obrazovkách objevila naposledy v kriminálním seriálu LOCK UP. Téhož roku lehl popelem její dům, naštěstí jí ale pomohli někteří přátelé z filmové branže, kteří pro ni uspořádali benefiční představení. Poté zmizela veřejnosti z očí a v 60. letech se potýkala s četnými zdravotními problémy. Helen zemřela v severním Hollywoodu v březnu roku 1968 na rakovinu ve věku pouhých 47 let.


17.7.1920
Worcester, Massachusetts, USA
10.3.1968
Severní Hollywood, Los Angeles, California, USA
Helen Walker csfd

The Big ComboProblem GirlsMy True StoryImpactMy Dear SecretaryVolejte Northside 777The HomestretchUlička přízrakůCluny BrownováHer Adventurous NightMurder in the Music HallPeople Are FunnyBrewster's MillionsDuffy's TavernMurder, He SaysThe Man in Half Moon StreetAbroad with Two YanksThe Good FellowsLucky JordanLock UpThe 20th Century-Fox HourDragnet


Aktualizace osobnostního profilu Helen Walker: 4.3. 2024 21:14