Cosetta Greco (1930 - 2002)


Herečka Cosetta Greco pocházela ze severní Itálie a se svým vlastním jménem Cesarina Rossi se narodila ve městě Trento. V závěru druhé světové války, když se část filmařů přesunula kvůli většímu bezpečí z Říma na sever Itálie, vypsala nově založená filmová společnost Scalera Film soutěž, která měla obohatit neúplný herecký soubor. V době dospívání se díky této soutěži Cosetta Greco dostala před filmovou kameru v menší roli služky v dramatu SBOHEM, LÁSKO (Addio, amore, 1943).

V následujících letech spolupracovala Cosetta Greco ještě s dalšími slavnými režiséry jako byli Mauro Bolognini nebo Renato Castellani, v menších rolích se objevila také v několika francouzských filmech. Koncem padesátých let se Cosetta Greco provdala a začala se postupně stahovat do soukromí, představila se ale ještě v několika zajímavých úlohách v televizi. Úplně naposledy stála před kamerou ve westernu ŠERIF Z ROCK SPRINGS (Lo sceriffo di Rockspring, 1971).

Cosetta Greco zemřela v Římě 14. července 2002 ve věku 71 let.


8.10.1930
Trento, Itálie
14.7.2002
Řím, Lazio, Itálie
Cosetta Greco csfd

Sceriffo di Rockspring, LoPlagioCronache del '22Sny ve skříniI pappagalliJe suis un sentimentalNapoléonTerroristi a MadridZamilovaníCanzoni di mezzo secoloFoglio di viaKronika chudých milencůCanzoni, canzoni, canzoniHrdinové neděleIn amore si pecca in dueLa voce del silenzioScampolo 53Ulička nadějeArt. 519 codice penaleDěvčata ze Španělského náměstíIl brigante di Tacca del LupoLa nemicaCap de l'espérance, LeMěsto se bráníNapoleoneSposa non puo attendere, LaI miserabiliVěznice parmskáAddio, amore!Dossier Mata Hari


Aktualizace osobnostního profilu Cosetta Greco: 9.12. 2023 02:15