The Chemical Brothers


Legenda The Chemical Brothers je anglické duo, které tvoří Tom Rowland a Ed Simons. Vzniklo v Londýně v roce 1992 pod názvem The Dust Brothers ale změnili si jméno po vniku amerického stejnojmeného projektu. Tvoří a hrají elektronickou hudbu a řadí se mezi průkopníky big beatu.

The Chemical Brothers obdrželo několik ocenění Grammy a Brit Awards. Především roku 2006 za singl "Galvanize" z alba "Push The Button" a 2008 díky albu "We Are The Night" v kategorii nejlepší album žánru Electronic/Dance. Déle pak v letech 1999 a 2010 cenu Q Music Awards a v roce 2005 cenu MTV za nejlepší video.

Ve spolupráci s režisérem Adamem Smithem vydali v roce 2011 záznam vystoupení z festivalu v Japonsku s názvem "Chemical Brothers: Don´t Think". Pro Olympijské hry 2012 v Londýně složili skladbu pod názvem "Theme For Velodrome" pro závody v dráhové cyklistice, neboť Ed Simons jako malý miloval jízdu na kole. Skladba měla vyjadřovat pocit rychlosti, tempa a dynamičnosti cyklistiky.

The Chemical Brothers csfd

HannaThe Chemical Brothers: Eve of DestructionThe Chemical Brothers: We've Got to TryThe Chemical Brothers: GoThe Chemical Brothers: GalvanizeThe Chemical Brothers: The TestThe Chemical Brothers: Star GuitarThe Chemical Brothers: Let Forever BeThe Chemical Brothers: Out of ControlThe Chemical Brothers: ElektrobankMichel Gondry, Do It YourselfAmerická 90. létaGlastonbury Festival 2015The Best Hit USA


Aktualizace osobnostního profilu The Chemical Brothers: 3.11. 2023 01:49