Leonora Ruffo (1935 - 2007)


Se svou krásou a sportovní postavou byla Leonora Ruffo ozdobou žánru sandálu a meče oblíbeného v italské kinematografii na přelomu 50. a 60. let dvacátého století, svou hereckou kariéru ale ukončila již po dvaceti natočených filmech. Leonora, vlastním jménem Bruna Bovi, se narodila v Římě a pocházela z početné rodiny, byla nejmladší z pěti sourozenců. Od dětství se věnovala sportu a za středoškolských studií proslula jako úspěšná gymnastka.

Po několika menších hereckých úkolech objevili filmaři Leonoru Ruffo znovu koncem padesátých let, kdy se stala jednou z hvězd žánru sandálu a meče (HERKULOVA POMSTA - La vendetta di Ercole, 1960; HERKULES VE STŘEDU ZEMĚ - Ercole el centro della terra, 1961). Mezitím se ale objevila také v Risiho komedii VDOVEC (Il vedovo, 1959) s Albertem Sordim v hlavní roli.

Mezitím se Leonora Ruffo provdala a jejím manželem se stal filmový producent Ermanno Curti (1930-2011). Jestliže se v šedesátých letech objevovala před kamerou již jen výjimečně, není nijak překvapivé, že hrála ve filmech produkovaných jejím manželem. Poslední velkou roli hrála opět pod režijním vedením Pietra Francisciho ve sci-fi filmu 2+5: MISSIONE HYDRA (1966), od konce šedesátých let žila v soukromí.

Leonora Ruffo zemřela v Římě 28. května 2007 ve věku 71 let.


13.1.1935
Řím, Lazio, Itálie
28.5.2007
Řím, Lazio, Itálie
Leonora Ruffo csfd

Brucia, ragazzo, brucia...e venne il tempo di uccidereSměr planeta HydraHerkules ve středu ZeměMaciste contro il vampiroSpade senza bandieraDollaro di fifa, UnLa vendetta di ErcoleDue selvaggi a corteIl vedovoSergente d'ispezioneDiavolo nero, IlCiao, pais...RicordamiAmori di mezzo secoloDarmošlapovéLa regina di SabaLe meravigliose avventure di Guerrin MeschinoMilenci z RavellaTenente Sheridan


Aktualizace osobnostního profilu Leonora Ruffo: 11.3. 2024 10:36