Miloň Čepelka 87 let


Po studiích na gymnáziu v Dobrušce a na Vysoké škole pedagogické v Praze (1954-1958, obor český jazyk a literatura) učil Miloň Čepelka tři roky na základní škole v Novém Kníně. V roce 1961 nastoupil do Československého rozhlasu jako redaktor.

Je také autorem několika televizních a rozhlasových her, pohádek, písňových textů, zábavných a literárních pořadů, knih a básnických sbírek. Působil také jako novinář a moderátor v Českém rozhlase Praha a České Budějovice a v Country Radiu, kde všude připravil a odvysílal tisíce pořadů.


23.9.1936
Pohoří, Československo
Miloň Čepelka csfd

Báječná léta pod psaNejistá sezónaSardinky aneb Život jedné rodinkyNa samotě u lesaJáchyme, hoď ho do stroje!Moderní bytNejlepší trapasyHorákoviTrapasyB CityStopy Járy CimrmanaDobře skrytý Jan KlusákŠtace Miloně ČepelkySvěrák a Uhlíř - padesát let spoluZdeněk PetrProso - opereta DJCLegendy: Tajemství Ladislava SmoljakaPříběhy slavnýchExpedice Altaj - Cimrman mezi jelenyČeské stopy k severnímu póluIngriš! Eduard IngrišTatínekZáskok aneb Cimrman v Národním divadlePsaní do nebeČeské nebe: Cimrmanův dramatický kšaftČeské nebe: Cimrmanův dramatický kšaft40 let Divadla Járy Cimrmana aneb Ze hry do hryDlouhý, široký a krátkozraký30 let Divadla Járy CimrmanaAktHospoda Na mýtinceLijavecPosel z LiptákovaVražda v salónním coupéVyšetřování ztráty třídní knihyZáskokCimrman soběDlouhý, Široký a KrátkozrakýDobytí severního póluStůj, nebo se netrefím!Dva Janové a ovečkaSychravé královstvíTři princezny tanečniceKouřová clonaŠkatule, škatule, hejbejte seVojáček a dračí princeznaZlatý náhrdelníkDům pro HelenuHistorky z Ražické baštyParádní čísloDveřeHledám paní na hlídáníMuž, který se spustilDrobnosti aneb písně a zážitky Milana DrobnéhoPříliš krásná dívka


Aktualizace osobnostního profilu Miloň Čepelka: 17.11. 2023 23:33