Ken Stott 68 let


Kenneth Campbell "Ken" Stott se narodil dne devatenáctého října roku 1954 matce Antonii a otci Davidovi v hlavním městě Skotska v Edinburghu ve Velké Británii. Je to skotský herec, který se převážně objevuje v televizních produkcích ve Velké Británii, neboť se v nich cítí prakticky jako ryba ve vodě. Vystudoval George Heriot's School a Mountview Academy of Theatre Arts v hlavním městě Anglie v Londýně. Poté nastoupil do divadla pro královskou Shakespearovskou společnost, avšak po několika letech odsud odešel, neboť se cítil být poněkud omezen.

Ve filmech se začal objevovat již od roku 1994 a to kupříkladu v Shallow Grave, Fever Pitch, či populárním velkofilmu z roku 2004 King Arthur. Známým se stal například díky fantasy snímku ze světa Narnie The Chronicles of Narnia: Prince Caspian.

Na televizní scéně u něj nastal velký průlom až po ohlasech ve filmu a to konkrétně roku 2006, kdy dostal hlavní roli v detektivním seriálu Rebus, za níž sklidil řadu pozitivních ohlasů. O dva roky později byl pak nominován na Scottish BAFTA za jeho dovednost coby komika v Four's Hancock and Joan.

Dnes se těší popularitě především díky filmům z prostředí Středozemě mapující příběh jednoho z nejslavnějších hobbitů z celého Hobitína a dokonce i Kraje Bilba Pytlíka, kde si zahrál jednoho z trpaslíků Thorinovi družiny, Balina.


19.10.1955
Edinburgh, Scotland, Velká Británie
Ken Stott csfd

VykopávkyKrtkův úspěšný výkopMercy100 StreetsCafé societyInspektor se vracíVzmuž seHobit: Bitva pěti armádHobit: Šmakova dračí poušťHobit: Neočekávaná cestaJeden denToastHancock & JoanInspektor Rebus II. - V dvojím ohniInspektor Rebus II.- Jména mrtvýchInspektor Rebus II.- První kámenInspektor Rebus II.- Uzly a křížeSoukromá válka pana WilsonaInspektor Rebus II.- Důvod k vražděInspektor Rebus II.- Hlas krveInspektor Rebus II.- Jack na odstřelInspektor Rebus II.- RakvičkyInspektor Rebus II.- Vysoká hraInspektor Rebus II.- Černá knihaCasanovaMesiáš 4: Božská komedieMocný KeltThe Girl in the CaféUncle AdolfKrál ArtušMesiáš 3: SlibŠmejdiPomsta bratraPromoted to GloryMesiáš 2: Má je pomstaMesiášMistr zázrakůDockersPlunkett & MacleaneThe Debt CollectorVicious CircleBoxerFotbalové opojeníStone, Scissors, PaperHvězdný lovecSaint-ExJsme jenom lidiElvis and the Colonel: The Untold StoryFor Queen and CountryBeggar's Opera, TheCrimeMěstečko FortitudeVojna a mír


Aktualizace osobnostního profilu Ken Stott: 26.3. 2024 11:57