Damon Lindelof 51 let


Přední světový scenárista a spolutvůrce seriálu Lost se narodil 24. dubna 1973 v americkém městě Teaneck v New Jersey. Již na střední škole Teaneck High School jevil obrovský zájem o psaní. Po vystudování střední školy v Teanecku začal studovat na New York University filmové vědy. Po ukončení studií na univerzitě se odstěhoval do Los Angeles a započala jeho scenáristická kariéra.

V roce 2004 zaznamenal obrovský vzestup coby spolutvůrce seriálu LOST. Po pilotní epizodě režírované J.J. Abramsem se stal Lindelof hlavním scenáristou a spolutvůrcem seriálu. Sám říká, že velký vliv na jeho tvorbu má spisovatel Stephen King, komiks Watchmen od Alana Moorea a seriál Twin Peaks. Všechny tyto vlivy se odráží ve scénářích k jednotlivým epizodám seriálu LOST. Můžeme nalézt spousty odkazů na tyto známé osobnosti. Damon Lindelof získal za seriál LOST ocenění Writers Guild of America Award, které se každoročně udílí předním světovým scenáristům.

Během psaní pro seriál LOST se věnoval Lindelof také tvorbě komiksů. Psal komiksovou minisérii Ultimate Wolverine vs. Hulk pro společnost Marvel Comics. Tato spolupráce trvala až do roku 2009. Po skončení seriálu LOST 23. května 2010 se Lindelofovi otevřely dveře do filmového světa. Jako producent a scenárista se od té doby podílel na filmech COWBOYS & ALIENS režiséra Jona Favreaua a STAR TREK režiséra J. J. Abramse. Jako jeden z vedoucích producentů se podílí také na novém pohádkovém seriálu stanice ABC ONCE UPON A TIME.

Do budoucna se Damon Lindelof chystá překvapit scenářem k filmu Ridleyho Scotta PROMETHEUS a také se bude podílet na druhém díle STAR TREKU coby producent a jeden ze scenáristů. Damon Lindelof je v současnosti považován za jednoho z nejlepších scenáristů na světě a má před sebou pestrou budoucnost.


24.4.1973
Teaneck, New Jersey, USA
Damon Lindelof csfd

LovZemě zítřkaStar Trek: Do temnotySvětová válka ZPrometheusKovbojové a vetřelciPaní DavisováWatchmenPozůstalíUltimate Wolverine vs. HulkZtraceniAvatar: Legenda o AangoviDrzá Jordan


Aktualizace osobnostního profilu Damon Lindelof: 26.4. 2024 22:47