Dane DeHaan 38 let


Americký herec Dane DeHaan se narodil 6. února 1987 v Allentownu, Pensylvánii. Má starší sestru Meghann Carl. Otec Jeff DeHaan je počítačovým programátorem, matka Cynthia Boscia se živí jako nábytková manažerka. Dane vystudoval Emmaus High School a University of North Carolina School of the Arts. Na Broadwayské divadelní scéně úspěšně debutoval v roce 2008 jako náhradník ve hře American Buffalo. Za účinkování ve hře The Aliens vyhrál v roce 2010 prestižní cenu Obie Award, pro výkon tak upřímný, že byl naprosto odzbrojující. The New York Times udělil představení čestný titul „hra roku“.

Celovečerní filmový debut měl Dane ve válečném dramatu AMIGO (2010). V roce 2012 byl obsazen do dvou nepřehlédnutelných projektů; jako Cricket v krimi dramatu o prohibici ZEMĚ BEZ ZÁKONA po boku hereckých hvězd a jako Andrew v nevšedním sci-fi KRONIKA o způsobu řešení životních dilemat. V témže roce vystoupil v hlavní roli Chrise v romantickém hororu JACK AND DIANE. V životopisném dramatu DEVIL'S KNOT (2013) o rituálních satanských vraždách dětí asistoval Reese Witherspoon a Colinu Firthovi. V biografii o generaci beatniků KILL YOUR DARLINGS (2013) ztvárnil postavu Luciena Carra.

Sympatický herec během pouhých tří let profesionální kariéry neztrácel čas a etabloval se mezi nejrychleji stoupající hvězdy showbyznysu. Nezahálí ani v soukromí. Po šesti letech vztahu se 30. června 2012 oženil s herečkou Annou Wood, soukromý obřad se konal v Blue Ridge Mountains of Virginia. Dane je také fanouškem golfu. V současné době žije v Los Angeles.


6.2.1986
Allentown, Pennsylvania, USA
Dane DeHaan csfd

McCarthyOppenheimerPeníze těch tupcůThe KidThe Boxcar Children: Surprise IslandTulipánová horečkaValerian a město tisíce planetBalerínaDva milenci a medvědLék na životLifeRytíř pohárůAmazing Spider-Man 2Life After BethMetallica: Through the NeverZbav se svých miláčkůĎáblův uzelJack and DianeKronikaLincolnZa borovicovým hájemZemě bez zákonaAmigoPatricia Cornwell: PosedlostPatricia Cornwell: V ohroženíA.K.A.: It's a Wiley World!SchodištěLisey a její příběhNula nula nulaThe StrangerTrue Blood: Pravá krevV odborné péčiZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiImagine Dragons - I Bet My LifeIMDb on the Scene - InterviewsMTV Movie & TV Awards 2017Late Night with Seth MeyersThe Tonight Show Starring Jimmy FallonJanela IndiscretaChelsea LatelyUp Close with Carrie Keagan


Aktualizace osobnostního profilu Dane DeHaan: 3.11. 2023 06:15