Ladislav Županič 80 let


Český herec Ladislav Županič je narozen 9.srpna 1943 v Prostějově. Po maturitě se rozhodoval mezi hraním a letectvím, jeho otec byl pilot. Nakonec se mu podařilo zdolat zkoušky na JAMU (Janáčkova akademie múzických umění v Brně). Od r.1969 získal angažmá v Hudebním divadle v Karlíně, kde se stal r.1993 ředitelem (do roku 2002).

Také se věnuje dabingu a nejpravděpodobněji ho uslyšíte v nějaké roli Clinta Eastwooda (Million Dollar Baby, Krvavá stopa, Zelenáč ...)


9.8.1943
Prostějov, Protektorát Čechy a Morava
Ladislav Županič csfd

Léto s gentlemanemBitva kuchařůTajemství pouze služebníVánoční Kameňák10 pravidel jak sbalit holkuZejtra napořádŽelezná pěstJedlíci aneb Sto kilo láskyKameňák 4Příběh kmotraBastardi 2Osudové penízeTaco a králíčekBestiářObsluhoval jsem anglického králeKameňák 3Kameňák 2Tři dámy s pistolíKameňákSpolečníkPohádka z ostrova ManPrsten kohouta AlektryaVůně vanilkyPrincezna ze mlejna 2Nebát se a nakrástO holiči a barvířiSlavíkPrincezna ze mlejnaŠťastlivec SullaDivoká sviněJežek z kioskuMata HariPravo na prošlojeStopy zločinu: Pátek, čas motýlůČeleď brouků finančníkůJak se zbavit KřivonožkyKamarád do deštěPilotiKam doskáče ranní ptáčeCesta za hvězdným prachemČerná punčochaVesničko má střediskováVyhrávat potichuZelená vlnaŠvédská zápalkaPuebloTajemství hradu v KarpatechParagraf 224Poplach v oblacíchSmrt stopařekHrozbaDráteníkKrásná HelenaNoc na KarlštejněSto dukátů za JuanaŽivot bez kytaryKameňák


Aktualizace osobnostního profilu Ladislav Županič: 31.10. 2023 01:30