Catherine McCormack 52 let


Catherine McCormack se narodila v Altonu v Hampshire 1. ledna 1972, avšak její prarodiče z matčiny strany, tedy i matka, která shodou nešťastných náhod zemřela, když bylo Cat 6 let, pochází z Goolu v Yorkshire a její otec, Len, je původem Ir.

Ještě před impulzivní rolí Rose ve snímku LOADED z roku 1993, Catherine debutovala v televizních snímcích Inspektor Wycliffe („Inspektor Wycliffe“) a Strawberry Vale („Jahodové údolí“). V roce 1995 byla Catherine vybrána Melem Gibsonem do jeho filmové senzace STATEČNÉ SRDCE (Braveheart) a hned v následujícím roce měla možnost zazářit po boku Christophera Lamberta ve filmu Northstar. Avšak snad největší divácký úspěch přišel teprve v roce 1998. Catherine totiž dostala příležitost ztvárnit skutečný život benátské kurtizány Veronicy Franco ve filmu The Honest courtesan (americký název je Dangerous Beauty – NEBEZPEČNÁ KRÁSA). Tento snímek, ve kterém mimo jiné ztvárnil jednu z hlavních rolí i Rufus Sewell (PŘÍBĚH RYTÍŘE), nám poskytl nejen zajímavý pohled na život v Benátkách v 16. století, ale především pohled na společenské postavení ženy této doby.

Kromě dalších několika úspěšných filmů po Nebezpečné kráse, jako např. SPY GAME po boku Brada Pitta, který určitě stojí za zmínku a při jehož natáčení se dokonce šuškalo o jakémsi „vztahu“ mezi Bradem a Catherine, si měla Catherine možnost zahrát také v televizní mini sérii s názvem Love in the 21st century („Láska ve 21. století“). Poté nastává velký mezník, a to doba, kdy se tato půvabná britská herečka začíná věnovat převážně divadlu. Ne však nadarmo - díky své roli ve hře All my sons („Všichni moji synové“ – britské Královské národní divadlo) po boku Julie Walters a Bena Danielse získává nominaci na cenu Olivier (2001) za „Nejlepší vedlejší roli“. Je možné říci, že v této době byla Catherine asi opravdu šťastná, protože se dokonce nechává slyšet, že díky divadlu se cítí být konečně opravdově spojena se svými fanoušky a k filmu už se nejspíš nevrátí.

Opak byl ale pravdou. Catherine začala pobíhat mezi filmem a divadlem ještě téhož roku, kdy si po Spy Game zahrála Fay v třídílném filmovém snímku Williame Boyda s názvem Armadillo („Pásovec“). Od roku 2004 se Cat věnuje už pouze filmu. Catherininou zatím poslední rolí byl charakter Sonii, která údajně vymyslela přenašeč časem, ve filmu LOVCI DINOSAURŮ, který však na rozdíl od jiných Catiných filmů nevzbudil přílišný divácký ohlas.


1.1.1972
Alton, Hampshire, England, Velká Británie
Catherine McCormack csfd

CordeliaPíseň jmenPříslib úsvituSherlock: Přízračná nevěstaThe JourneyKouzlo měsíčního svituFold, TheLucanStevie28 týdnů potéMěsíc a hvězdyElizabeth David: A Life in RecipesRenesanceKenneth Tynan: In Praise of HardcoreLovci dinosaurůSpiknutí střelného prachuStringsAgent z PanamySpy GameHlasy andělůVe stínu upíraVáha vodyVášnivá salsaLetošní láskaThe DebtorsArmáda v sukníchNebezpečná krásaTanec na konci létaDeacon BrodieTašungaStatečné srdceLoadedZaklínačSlow HorsesTempleWomen on the VergeGéniusLife in Squares


Aktualizace osobnostního profilu Catherine McCormack: 30.10. 2023 16:43