Patsy Kensit 56 let


Uhrančivá kráska, známá spíše trojicí svých manželství se známými zpěváky, než svou hereckou prací, se narodila 4. března 1968 v londýnském Hounslow jako Patricia Jude Francis Kensit a poprvé stála před kamerou v reklamě, když jí byli čtyři. Na filmovém plátně debutovala o dva roky později v dramatu VELKÝ GATSBY (1974), kde představovala dceru Mii Farrow a Bruce Derna. Podobně hvězdné obsazení (Elizabeth Taylor, Jane Fonda, Ava Gardner) měla i koprodukční pohádka MODRÝ PTÁK (1976), v níž si zahrála svou první hlavní roli. Film natočil proslulý mág stříbrného plátna George Cukor podle novely nositele Nobelovy ceny Maurice Maeterlincka a osmiletá Patsy tu ztvárnila jednoho ze dvou sirotků na cestě za štěstím symbolizovaným modrým ptákem (pro film namodro obarveným holubem).

U nás Patsy známe především z Donnerovy SMRTONOSNÉ ZBRANĚ 2 (1988) a komorního duchařského hororu NÁVRAT MRTVÝCH (1994). Ve ZBRANI obdařila svým křehkým půvabem sekretářku podlého jihoafrického diplomata kšeftujícího s drogami, jejíž násilnou smrt mstí Mel Gibson, v NÁVRATU, natočeném podle stejnojmenné novely Henryho Jamese, okouzlila jako roztomile vyjukaná guvernantka dvou sirotků, do jejichž impozantní venkovské rezidence se začne jednoho dne vkrádat zvláštní zlo. Z její dlouhé, ale nepříliš zajímavé filmografie ještě rozhodně stojí za pozornost její velké sólo TWENTY-ONE (1991), drama o mladé ženě ohlížející se za svým dosavadním milostným životem.

Jak už jsem zmínil v úvodu, Patsy osudově přitahují hudební hvězdy a to už od patnácti, kdy chodila se zpěvákem Gary Kempem ze skupiny Spandau Ballet. Jejím prvním manželem byl v letech 1988-1991 Dan Donovan z Big Audio Dynamite, následovaný Jimem Kerrem (1992-1996) ze Simple Minds (se kterým má syna), kterého 1997-2000 vystřídal Liam Gallagher z Oasis (se kterým má dalšího syna). V současnosti žije sama v Londýně, kde se věnuje natáčení populární nekonečné (běží od roku 1972!) mydlinkové opery „EMMERDALE FARM“, do které vstoupila v roce 2004 a za niž získala cenu Best Episode na The British Soap Awards.


4.3.1968
Hounslow, Londýn, England, Velká Británie
Patsy Kensit csfd

RenegadesThe Pebble and the BoyMagic Door, ThePlayedOstrov pohodyProkletíDarkness FallingKdo je tvůj táta?Začalo to v kuchyniSkryté věciZločiny podle Mary Higgins Clark: Má rád hudbu, rád tančíŠpatná karmaAladdinBestThe PavilionJanice Beard: 45 Words Per MinuteSpeedway JunkyLidská bombaSvětlo mého srdceAndělé a hmyzHarlequin 5 - O půlnociKleptomaniaLove and Betrayal: The Mia Farrow StoryTunnel VisionVražedná představaRiskantní posláníFull EclipseHořká sklizeňNávrat mrtvýchSveďte to na poslíčkaAdam BedeBeltenebrosModré tornádoPrý jsme manželéČasovaná bomba21Býčí okoChicago Joe a holka ze šantánuDer SkipperSmrtonosná zbraň 2Don BoscoNeklidná premiéraÚplní začátečníciKorsičtí bratřiSilas Marner - tkadlec z RaveloeRichard III.Frost in MayThe Adventures of PollyannaHanover StreetLady OscarQuincy's QuestQuiet as a NunModrý ptákAlfie DarlingHennessyVelký GatsbyZlatoMcDonaldová a DoddsVraždy podle Agathy


Aktualizace osobnostního profilu Patsy Kensit: 2.11. 2023 15:38