Agnès Spaak 79 let


Francouzská herečka Agnès Spaak se již přes třicet let prosazuje jako úspěšná fotografka, v mládí ale byla také oblíbenou filmovou osobností především v Itálii. Jejím otcem byl mezinárodně úspěšný scénárista belgického původu Charles Spaak (1903-1975), matka Claude Marcy (1905-1996) byla herečkou. Rodiče žili bohémským stylem života a Agnès se tak od dětství seznamovala s prostředím umělců, na druhou stranu trpěla nezájmem rodičů, což ve svých vzpomínkách potvrdila i její mladší sestra Catherine. Ta se také již jako dospívající dívka prosadila u filmu a Agnès jejího příkladu nakonec následovala.

Koncem šedesátých let se stala hvězdou žánru spaghetti westernů, tehdy pracovala také ve Španělsku (PAGÓ CARA SU MUERTE, 1969). Před kamerou stála naposledy v roce 1971, mezitím se začala věnovat fotografování a zálibu nakonec proměnila v profesi, v roce 1975 natrvalo přesídlila do Milána. Pro italské i zahraniční filmové společnosti vytvářela fotografické portréty slavných herců a hereček, později se dočkala i vlastní výstavy (1985), koncem devadesátých let začala jako fotografka na volné noze pracovat pro různá vydavatelství. V současnosti Agnès Spaak žije spíše v soukromí, věnuje se hlavně cestování, v časopisech, na plakátech i výstavách se ale nadále příležitostně objevují její fotografie (z našeho pohledu může být zajímavé, že nafotila například kolekci fotografií Aleny Šeredové).


29.4.1944
Boulogne-Billancourt, Paříž, Île de France, Francie
Agnès Spaak csfd

Cose di Cosa NostraRiuscirà il nostro eroe a ritrovare il più grande diamante del mondo?Ehi amigo... sei morto!La morte sull'alta collinaPagó cara su muerteFermate il mondo... voglio scendereMeglio vedovaOlovo nás rozsoudíKiller calibro 32Agent X 13Les CombinardsSpie contro il mondoLa ragazzolaPenízeTe lo leggo negli occhiUn amoreBianco, rosso, giallo, rosaEl secreto del doctor OrloffSursis pour un espionDon giovanni della Costa Azzurra, IDouce violenceLos atracadores


Aktualizace osobnostního profilu Agnès Spaak: 3.4. 2024 07:32