Andrej Rozendent 34 let


Andrej Andrejevič Rozendent se narodil 10. září 1989 v Kaliningradu. Při jeho narození byly sudičky obzvláště štědré a Andrej tak dostal do vínku kromě pohledné tváře mimořádný hudební talent. Do roku 2000 se učil v Kalinigradské hudební škole R. H. Glièra. V roce 2000 byl mladý, tehdy jedenáctiletý, muzikant pozván na vystoupení v Muzeu N. K. Roericha na mezinárodní konferenci „Nová epocha – nový člověk“ věnované talentovaným dětem. Jedním z organizátorů této konference byl Nadační fond Jeleny Ivanovny Roerich. Jeho vystoupení nezůstalo bez povšimnutí. V současnosti je talentovaný houslista stipendistou Nadačního fondu J. I. Roerich i Fondu V. Spivakova. Účastnil se mistrovských kurzů u významných učitelů a hudebníků Z. Brona, I. Bočkové a I. Shulmana.

Andrej je laureátem ceny Mezinárodní soutěže v Talinu, zúčastnil se Mezinárodního festivalu N. Petrova „Hudební Kreml“, festivalu V. Spivakova v Colmaru a prvního ročníku Paganiniho festivalu v Moskvě. Hraje na mnoha koncertech, ať jako sólista tak v orchestru v různých koncertních sálech v Rusku i v zahraničí (Franice, Švýcarsko, Španělsko, Švédsko …). Andrej je jedním z mála ruských houslistů, kteří byli dvakrát poctěni účastí na legendárních houslích: Stradivariho „Ruské císařovny“ v Kremelském muzeu zbraní a Guarneriho houslí „Leonardo da Vinci“ v sále Národního Puškinova muzea.

V roce 2004 debutoval ve filmu; ve filmu V. Maškova TÁTA ztvárnil jednu z hlavních rolí, houslistu Davida v dětském věku. Za tuto roli byl oceněn diplomem na Filmovém festivalu „baltské etudy“.


10.10.1989
Kaliningrad, Rusko, Sovětský svaz
Andrej Rozendent csfd

Táta


Aktualizace osobnostního profilu Andrej Rozendent: 6.2. 2024 05:10