Marshall Bell 81 let


Archibald Marshall Bell je americký herec, který ztvárnil nepřeberné množství rolí a postav jak ve filmu tak i v televizi. Jeho největšími trháky jsou pravděpodobně A NIGHTMARE ON ELM STREET 2: FREDDY’S REVENGE (1985), STAND BY ME (1986) a TOTAL RECALL (1990).

Na začátku 80.let nabídl britský režisér a producent Alan Parker Bellovi malou roli na přímluvu či návrh amerického producenta Freda Roose. Bellovým filmovým debutem byla role Ronskyho v dramatu Alana Parkera BIRDY (1984). Po tomto debutu hrál postavu Gerryho Jonese v komedii Freda Roose SEVEN MINUTES IN HEAVEN (1985). Jeho první velkou rolí byla postava pedantského trenéra Schneidera v hororu A NIGHTMARE ON ELM STREET 2: FREDDY’S REVENGE (1985).Bell poté hrál p.Lachanceho, Gordieho truchlícího otce v dobrodružném dramatu STAND BY ME (1986), brutálního zabijáka Webstera v komedii TWINS (1988), ve které hráli Danny DeVito a Arnold Schwarzenegger. A v neposlední řadě ve filmovém sci-fi TOTAL RECALL (1990), režiséra Paula Verhoevena, kde hrál postavu George, který má ke svému břichu napojeného vůdce hnutí odporu na Marsu Kuata. V tomto filmu hrál opět po boku A. Schwarzeneggera, ale i Sharon Stone a Rachel Ticotin.

Jeho televizním debutem byl seriál THE OLDEST ROOKIE (1987), kde hrál detektiva Gordona Lanea. Bell hrál postavu Forda Plaska v krátce-trvajícím seriálu G vs. E. Mezi jeho výčet televizních produkcí můžeme zařadit hostování v seriálech HILL STREET BLUES, WISEGUY, TALES FROM THE CRYPT, THE X-FILES, MILLENIUM, DEADWOOD a HOUSE. Bell také namluvil postavičku p. Sesehunda v animovaném filmu HEIDI 4 PAWS (2008). On a Michael Ironside hráli oba dva v úspěšných filmech Total Recall a Starship Troopers. Marshall Bell v současné době pracuje na animovaném krátkometrážním filmu THE XTACLES. Bell účinkuje v připravované komedii THE ROCK N ROLL DREAMS OF DUNCAN CHRISTOPHER. Z dalších filmů stojících za zmínku uveďme komediální thriller THE VAGRANT (1992), sci-fi STARSHIP TROOPERS (1997), mystérium NANCY DREW (2007), či komedii HAMLET 2 (2008). Hrál v biografickém filmu CAPOTE, který obdržel několik cen americké filmové akademie.

Marshall Bell je ženatý se svou manželkou Milenou, která vyhrála Oscara za kostýmy. Žijí v západním Hollywoodu v Kalifornii. Zajímavosti: - natočil reklamu pro počítačovou společnost IBM - do historie hororového seriálu TALES FROM THE CRYPT se zapsal jako první osoba - postava co zemřela.


28.9.1942
Tulsa, Oklahoma, USA
Marshall Bell csfd

BlackoutLáska, láska, láskaThe Last WordDirector's CutIs That a Gun in Your Pocket?The CongressmanThirty NineLekce životaA Bit of Bad LuckHome, JamesVerticalNěkdo tam nahoře mě má rádRumový deníkVpichFootstepsThe Rock 'n' Roll Dreams of Duncan ChristopherHamlet na kvadrátHeidi 4 PawsNancy Drew: Záhada v HollywooduSex 100+1The Final SeasonAstronautLittle ChenierRoom 6Temný úsvitUmění musí boletCapotePomegranateZpátky ve hřePampeliškaIdentitaNorthforkSloužit SářeVelká kniha grázlůFace the MusicSandStopy vrahaA Slipping-Down LifeLate Last NightVirusČerná a bíláBojovníkHvězdná pěchotaLinie násilíOne of Our OwnPravda a ležŠílený kůňCo dělat v Denveru, když člověk nežijeJust LookingOdplataOperace SlonPříliš rychlý, příliš mladýRunway OneT.A.J.U.P.L.N.Ý. světMlčení šunekOsudový zvratPůlnoční chodecRockeřiSenzační únosTakoví normální zabijáci


Aktualizace osobnostního profilu Marshall Bell: 24.2. 2024 17:26