Richard Jenkins 76 let


Richard Jenkins se narodil a vyrostl v DeKalb v Illinois. Živil se nejdřív jako řidič nákladního auta pro textilní firmu; po vystudování herectví na Illinois Wesleyan University se přestěhoval na Rhode Island. Zde působil zprvu jako divadelní herec s Trinity Repertory Company, později v letech 1990 - 1994 dokonce ve funkci uměleckého ředitele divadla. V této době dostal také svou první televizní roli ve filmu FEASTING WITH PANTHERS z roku 1974.

Přestože byl většinou obsazován do menších rolí, v roce 2007 ztvárnil ústřední postavu Waltera Valea ve snímku THE VISITOR o imigrantech ve Spojených státech. Za tento herecký výkon byl také ověnčen několika cenami a nominován na Oscara za hlavní mužskou roli.

Většina diváků ho bude přesto znát spíše jako zesnulého otce rodiny Fisherových, Nathaniela, ze seriálu SIX FEET UNDER z produkce HBO.


4.5.1947
DeKalb, Illinois, USA
Richard Jenkins csfd

LidéUlička přízrakůBambilionářkaPoslední směnaKong: Ostrov lebekTvář vodyHollaroviLBJKosti a skalpSpotlightGod's PocketMílový běhUkolébavkaA.C.O.D: Děti rozvedenýchAs I Lay DyingTurboÚtok na Bílý důmChata v horáchDrahoušek k zakousnutíJack Reacher: Poslední výstřelPravidla mlčeníSvobodná uměníZabít tišeKamarád taky rádRumový deníkTýden bez závazkůAť vejde ten pravýBezvadíkyještěprosímJíst, meditovat, milovatMilý JohneNormanWaiting for ForeverBratři z donuceníPo přečtení spalteStřepy v hlavěKrálovstvíNezvaný hostCo je šeptem...Finty Dicka a JaneJejí případMám rád HuckabeesSmím prosit?Dvanáct do tuctuKonec dětstvíNesnesitelná krutostIncidentOtcovy hříchyZloději z HarvarduMuž, který nebylZačalo to jedné žhavé nociŘekni, že to tak neníJá, mé druhé já a IrenaZ jaké jsi planety?Hurá na to!Náhodné setkáníParchanti nebo poldové?Sníh padá na cedryZákon pomstyNěco na té Mary je


Aktualizace osobnostního profilu Richard Jenkins: 1.11. 2023 01:22