Moe Howard (1897 - 1975)


Moe Howard se narodil 19. června 1897 v Bensonhurstu v New York v malé židovské komunitě na okraji Brooklynu. Moeho  skutečné jméno je  Mojžíš Horwitz. Jeho matka se jmenovala Jennie Horwitz, a otec Solomon Horwitz. Pracoval v oděvním průmyslu. Moe byl čtvrtý nejstarší z pěti bratrů Howardů. Bratři Moe, Jerome (kudrnáč) a Shemp vystupovali jako členové The Three Stooges. Moeho další dva bratři, Jack a Irving, nikdy do showbyznysu nevstoupili.

Téhož roku se setkal s Tedem Healym. Stali se blízcí přátelé. V létě 1912 se připojil k Annette Kellermanové  působící v seskupení známém jako "Potápějící  holky". Tato práce trvala jen přes léto. Po odmlce obnovil svou známost s Tedem Healy a v roce 1922  společně s bratrem Shempem vytvořili partnerství, které  trvalo, s několika krátkými přestávkami, téměř 10 let. 7. června 1925 si Moe vzal Helenu Schonberger, který byla sestřenicí zesnulého Harry Houdiniho.

Po krátké štaci mimo showbyznys,se vrátil k Tedovi Healymu. Larry Fine se k nim připojil roce 1925. Healy s jeho paňáci se objevily v řadě přehlídkách a estrád, včetně Noci v Benátkách. Tvořili tak pozdější charaktery postav jenž přenesli na plátno v klasické  komedii roku 1930 Soup to Nuts pro studio 20th Century Fox. Tento film byl následován sérií  komedií tentokrát pro studio Metro Goldwyn Mayer.

V roce 1934, Moe Howard, Larry Fine, Curly Howard a Jerome, podepsali smlouvu s Columbia Studios jako The Three Stooges, pro krátké komedie, které jsou i dnes často k vidění v televizi. V roce 1958 se k Moemu a Larrymu připojil Joe DeRita a pokračoval v The Three Stooges ,až do momentu kdy Larryho  postihla  mrtvice během natáčení "Tour Kook" v roce 1970.


19.6.1897
Brooklyn, New York City, New York, USA
4.5.1975
Los Angeles, California, USA
Moe Howard csfd

MGM Three Stooges Festival, TheThe Three Stooges FolliesDoctor DeathKook's TourDon't Worry, We'll Think of a TitleThe Outlaws Is ComingThree Stooges Go Around the World in a Daze, TheTo je ale bláznivý světČtyři z TexasuStrictly for LaffsThree Stooges Meet Hercules, TheThree Stooges in Orbit, TheSněhurka a tři moulovéStop! Look! and Laugh!Have Rocket, Will TravelThree Stooges Fun-O-RamaSpace Master X-7Columbia Laff HourLucy se opravdu zbláznilaGold RaidersSwing ParadeRockin' in the RockiesGood Luck, Mr. YatesMoje sestra ElaTime Out for RhythmStart CheeringFugitive LoversHollywood PartyThe Captain Hates the SeaMeet the BaronMyrt and MargeTančící VenušeTurn Back the ClockPolévka pro bláznyWe Must Do Our BestFarscapeLebkouniNew 3 Stooges, TheDumb, Dumber & DumbestThe Three Stooges 60th Anniversary SpecialBatmania from Comics to ScreenClassic Comedy TeamsGoing Hollywood: The '30sKen Murray Shooting StarsStar Spangled SalesmanHollywood My Home TownThe Big Parade of ComedyScreen Snapshots Series 25, No. 8: Looking BackScreen Snapshots Series 19, No. 5: Art and ArtistsScreen Snapshots Series 18, No. 9Screen Snapshots Series 17, No. 5Screen Snapshots Series 15, No. 7Screen Snapshots Series 14, No. 6Screen Snapshots, Series 14, No. 1Hollywood on ParadeTři moulové - Živí a vtipníTři moulové krajně vzácní


Aktualizace osobnostního profilu Moe Howard: 30.3. 2024 11:16