Simon de La Brosse (1965 - 1998)


Popularita pohledného francouzského herce Simona de la Brosse je dodnes udržována především jeho předčasnou smrtí, nelze mu ale popřít výraznou stopu, již zanechal ve francouzské kinematografii na přelomu 80. a 90. let. Narodil se v Paříži, už v dětství jej nudila škola, byl hlavně třídním klaunem, později pracoval jako číšník a na Montmartru si ho vyhlédl producent Dominique Besnehard.

Kromě filmu začal de la Brosse spolupracovat také s televizí, hrál v několika seriálech, zmínku si zaslouží televizní drama PODEZŘELÝ (Le suspect, 1989) režiséra Yvese Boisseta. Objevil se i v několika zahraničních produkcích, menší roli hrál například v britské komedii OBJEVIT TO BOHATSTVÍ (Strike It Rich, 1990). Hlavní postavy hrál ve francouzském filmu POPOZÍTŘÍ (Apres apres-demain, 1990) nebo v portugalském snímku AO FIM DA NOITE (1991). I když byl v té době oblíbeným a vytíženým hercem, počátkem devadesátých let začalo nabídek ubývat, film točil naposledy v roce 1995, od té doby se objevoval výhradně v televizi.

Snad právě nedostatek pracovních příležitostí byl jednou z příčin depresí, jimiž Simon de la Brosse trpěl stále častěji. V dubnu 1998 spáchal ve věku 32 let sebevraždu.


9.10.1965
Suresnes, Francie
17.4.1998
Suresnes, Francie
Simon de La Brosse csfd

Les Liens du cœurDes feux mal éteintsL'Ombre du douteAo Fim da NoiteArcandiers, LesHaute tension - Fatale obsessionAprès après-demainStrike It RichSuspect, LeMalá zlodějkaBuisson ardentFilmařiInnocents, LesBetty BlueDésordreGlamourLa Vie de familleLace IIL´EffrontéeGarçon !Pauline na plážiLouise et les marchésVelký Fausto


Aktualizace osobnostního profilu Simon de La Brosse: 10.11. 2023 14:46