Callum Keith Rennie 63 let


Callum Keith Renie se narodil 14.září 1960 v Sunderlandu ve Velké Británii. V jeho čtyřech letech rodina emigruje do Kanady. Rennie maturuje na Strathcona High School, kde se seznamuje a spřátelí s Brucem McCullochem. Během studií na vysoké škole pracuje v místním univerzitním rádiu. Vysokou školu poté opouští a často střídá různá povolání. Mezi nimi i angažmá v menších divadlech. V roce 1989 dokonce vystupuje v profesionální hře, díky čemuž získává nabídku na další angažmá. Nakonec opouští Edmonton kvůli častým pobytům v Torontu a Vancouveru, kde se nakonec usazuje.

V roce 1996 se objevuje jako kytarista Billy Tallent ve filmu HARD CORE LOGO. O rok později získává jednu z hlavních rolí v seriálu SMĚR JIH. V roce 1999 získává Genie Award za film LAST NIGHT. O další rok později zazářil ve filmu Christphera Nolana, MEMENTO. Později se objevuje v různých rolích ve filmech jako OSUDOVÝ DOTEK, BLADE: TRINITY, PŘEHLÍŽENÝ, HEDVÁBNÁ CESTA nebo AKTA X: CHCI UVĚŘIT. Epizodní a vedlejší role poté ztvárňuje v seriálech jako BRUTÁLNÍ NIKITA, DA VINCIHO PŘÍPADY, ČERNÝ ANDĚL, MRTVÁ ZÓNA, VOLÁNÍ MRTVÝCH, LOVCI DUCHŮ, THE L WORLD, SMALLVILE nebo MUŽI NA STROMECH.

V poslední době se proslavil v seriálu BATTLESTAR GALLACTICA jako Leoben Conoy a jako Lew Ashby v druhé sezóně seriálu CALIFORNICATION. V budoucnu by se měl objevit v seriálu 24 HODIN a FLASHFORWARD. A ve výrobě je v současnosti seriál Shattered, ve kterém by měl Callum Keith Rennie ztvárnit titulní roli.


14.9.1960
Sunderland, Tyne and Wear, England, Velká Británie
Callum Keith Rennie csfd

Padesát odstínů svobodyJigsawMobile HomesLittle Pink HouseWait Till Helen ComesWarcraft: První střetBásník smutných tónůInto the ForestPadesát odstínů šediOctober GaleRideSitting on the Edge of MarleneHell in a HandbagL'Extravagant voyage du jeune et prodigieux T.S. SpivetGunlessTriggerVíra, podvod a minimální mzdaBattlestar Galactica: PlánPřípad číslo 39Akta X: Chci uvěřitDoživotní trestOpravdový životHedvábná cestaKlub vyděračůKrycí jméno: ČističNormalPřehlíženýSněhový dortThe HuntersUnnatural & AccidentalShooting GalleryWhole New ThingBlade: TrinityH2OOsudový dotekWilby WonderfulPadlí anděléKvětiny a granátyNakládačka 2: Zpátky na ledNow & ForeverTorzo: Příběh Evelyn DickKlářin portrétÚtěk z peklaMementoSuspicious RiverThe HighwaymanThe Last StopÚnos ze snuThe Life Before ThiseXistenZ2000 očima... : Poslední nocNebezpečný zákazníkNičitelProtitahVyděračiFor Those Who Hunt the Wounded DownHard Core LogoV labyrintu smrtiCurtis's CharmMalí kriminálníci


Aktualizace osobnostního profilu Callum Keith Rennie: 3.4. 2024 12:23