Matthias Freihof 62 let


Německý herec, zpěvák, režisér a bavič Matthias Freihof se narodil 25. listopadu 1961 v Plavnu, v Sasku, v NDR. V dětství studoval flétnu, kytaru a zpěv. Vystudoval hereckou školu Ernsta Busche v Berlíně. Zde roce 1983 absolvoval obor herec, zpěvák, tanečník. Populární byl již v tomto období, byl také známý v berlínských divadlech. Po ukončení studia vystupoval jako klaun, zpěvák, tanečník v divadle Maxim Gorki. Později občas vyučoval herecké škole Ernsta Busche a na Berliner Schule für Schauspiel.

Jedna jeho píseň z roku 1989 se jmenuje Schmeckt dein Leben nach Kamillentee. Vydal několik CD a kromě své sólové dráhy zopěváka hraje také s kapelou L'Art de Passage. V jeho vystoupení baviče jsou americké, francouzské, řecké a libanonské písně o lásce, ale také německé staré i nové písně o lásce.

V německém akčním kriminálním seriálu KOBRA 11 hrál v 1. sérii uniformovaného policistu Jochena Schulteho. V seriálu SISKA hrál v letech 1998-2003 Lorenze Wieganda. V roce 2008 si zahrál Heinricha Himmlera ve válečném dramatu Valkýra.

V roce 2007 režíroval Ganze Kerle (Komedie Düsseldorf) a v roce 2009 Ganze Kerle - Městské divadlo Klagenfurt.


25.11.1961
Plauen, Sachsen, Východní Německo
Matthias Freihof csfd

WolfsjagdErzgebirgskrimi - Tödlicher AkkordFamilie Bundschuh - Ihr seid natürlich eingeladenOh GloriaWeiber! Schwestern teilen. Alles.Der Tropfen - Ein RoadmovieSprung ins LebenSe mnou nepočítej, miláčku!Die FriseuseValkýraGeschlecht weiblichVůdce ExZurück auf Los!Lea Katz - Die Kriminalpsychologin: Einer von unsNot a Love SongLianeIm Zeichen der LiebeDieter Gütt - ein JournalistMocca für den TigerComing outErnst ThälmannLegacyIn aller FreundschaftSOKO WismarAll You NeedInga LindströmZvláštní jednotka, LipskoIn aller Freundschaft - Die jungen ÄrztePolicie HamburkJezero WeissenseeLetzte Spur BerlinKriminálka StuttgartMísto činu


Aktualizace osobnostního profilu Matthias Freihof: 1.11. 2023 07:33