Rosemary Dunsmore 71 let


Rosemary Dunsmore je kanadská televizní, filmová a divadelní herečka. Narozená 13.července 1952 v Edmontonu v provincii Alberta. Hrála především v populárních kanadských filmech a seriálech jako např. v TV drama seriálu THE CAMPBELLS /1986-1990/, v dramatu ANNE OF GREEN GABLES /1985/, v seriálu ROAD TO AVONLEA /1990-1996/, v televizním komediálním seriálu MOM P.I. /1990-1992/ nebo v drama seriálu MURDOCH MYSTERIES /2008-současnost 2014/.

Na divadelních prknech se objevila ve hrách „Wuthering Heights", „The Attic", „The Pearls", „The Glass Menagerie" a za účinkování ve hře „Wit" obdržela cenu Masque Award. V roce 1990 byla filmovým časopisem Macleans's Magazine označena jako „kanaďanka, která se liší".

V roce 2008 vyhrála cenu ACTRA Toronto Award za nejlepší ženský herecký výkon ve fantasy komedii THE BABY FORMULA /2008/. Dvakrát byla nominována na cenu Gemini Awards a to za nejlepší ženský herecký výkon v guest roli v drama seriálu BLUE MURDER /2001/ a za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve sportovním dramatu BLADES COURAGE /1988/.

Rosemary Dunsmore v současné době učí herectví  a režii na Canadian Film Centre, také na Equity Showcase, na National Theatre School, na Shortworks Halifax a také na University of Toronto.


13.7.1952
Edmonton, Alberta, Kanada
Rosemary Dunsmore csfd

To Catch a KillerCatering ChristmasThe Story of LoveKicking BloodLove's Sweet RecipeThe TollBlood HoneyDon't Get Killed in AlaskaHra o dítěDávné tajemstvíFugitive at 17Tváře v davuKdyž láska nestačí: Lois WilsonRed: Werewolf HunterSantův převlekAt Home by Myself... with YouOrphanPříliš pozdě na loučeníThe Good Times Are Killing MeBoj o mocGunsThe Baby FormulaZamilovaná GraceZatmění slunceIn God's CountryThe Altar Boy GangThey Come BackCalvin a FrannieObčan DuaneOrganizace Alfa: Hádův faktorSvatební válkyGriffinovic VánoceThe Winning SeasonVykoupeníWhite KnucklesChráníme své dětiPavučina snůProfoundly NormalVyšetřování Michaela CroweaJá a mé přízrakyNebezpečný synOběšenecVězeňská správkyněBolestivé tajemstvíBlázinecHon na vrahaNa milost a nemilostDlouhá cesta domůStávka!Úspěšné zmizeníHledání rovnováhy: Příběh Grega LouganiseLast Exit to EarthMary & TimNepřípustný nátlakParchantWe the JuryMíra vinyBoy Meets GirlCliffhangerLhářka prolhaná


Aktualizace osobnostního profilu Rosemary Dunsmore: 2.11. 2023 16:33