Sean McCann (1935 - 2019)


Sean McCann hrál ve více než 150 filmech a televizních seriálech. McCann vždy toužil po rozmanitosti. Svůj dospělý život začal se zvláštní zbožností, která nebyla obvyklá u herců jeho vrstevníků, studiem v semináři svatého Petra v Londýně v Ontariu, aby se připravil na kněžství. Studoval historii, politiku a poezii, měl knihovnu čítající přes 800 svazků literatury a dopisů věnovaných jak vysokému umění, tak populární kultuře. McCann se oddával své nepříliš tajné lásce k baseballu jako pomocný skaut týmu Toronto Blue Jays, často hovořil o baseballu v odborných organizacích a byl jmenován členem správní rady kanadské baseballové síně slávy.

V roce 1987 byl McCann vyznamenán při udílení cen Gemini nominací na nejlepšího herce ve vedlejší roli za svou epizodní roli v seriálu Horká noc. Hrál ve filmu Roberta Lepageho Možné světy oceněném cenou Genie a objevil se ve filmu Malé oběti, který byl nominován na Zlatý glóbus (v hlavní roli Farrah Fawcett). V roce 1988 ztvárnil roli premiéra Williama Lyona Mackenzieho Kinga ve filmu The King Chronicle, šlo o šestihodinovou minisérii v koprodukci CBC a NFB, která se vysílala s úspěchem u diváků i kritiky. O rok později získal za svůj výkon cenu Earl Grey Award.

McCann měl také jedinečné občanské smýšlení. V roce 1979 kandidoval v provinčních volbách v Ontariu proti jedné z nejznámějších postav kanadské politiky, progresivnímu konzervativci Royi McMurtrymu. Jeho výkon v tomto klání, které prohrál, potvrdil, že herectví je jeho hlavním posláním, ale nijak neoslabil jeho přesvědčení, že politici a politické instituce jsou odpovědni masám.


24.9.1935
Windsor, Ontario, Kanada
13.6.2019
Toronto, Ontario, Kanada
Sean McCann csfd

Adam's TestamentL.M. Montgomery's Anne of Green Gables: Fire & DewNo DepositBest Christmas Party EverThe Big Fat StoneReal GangstersPatricia Cornwell: PosedlostMe and LukeSvatební válkyThe Wives He ForgotNovou cestouPod hladinouA Separate PeaceHokejový zázrakAkta PentagonManželé ReaganoviChicagoKeep the Faith, BabyStrach promluvitKauza: DítěZastřelte ReaganaA House DividedKdo zabil děti z Atlanty?Možné světyThe Law of EnclosuresJusticeRivalovéRodina policajtů IIIRoswell: Mimozemšťané útočíPejskařiSimon BirchSvědectví krveAbsolutní pravdaHorká linkaThe Defenders: PaybackUtrpeníWhat Happened to Bobby Earl?Gangsteři v uniformáchNežádoucí ctitelSins of SilenceSwannAlmost Golden: The Jessica Savitch StoryFight for Justice: The Nancy Conn StoryTommy BoyŽelezný orel 4Děti za milión dolarůKokosy v praleseLapeni v rájiOsudový slib: Příběh Alexandry O´HarovéSousedZaslepená spravedlnostĎáblův advokátBordertown CafeJá nepřijdu do nebeVražedné slibyNahý obědÚtěkCommon GroundDetektiv Janek: Sedmkrát vražda


Aktualizace osobnostního profilu Sean McCann: 31.3. 2024 21:18