Tony Musante (1936 - 2013)


Americký herec s italskými předky celým jménem Anthony Peter '' Tony'' Musante Jr. se narodil 30. června 1936 v americkém městě Bridgeportu ve státě Connecticut. Jeho matka Natalie Anne (rozená Salerno) ani otec Anthony Peter netušili, že by se z jejich syna stal herec. V roce 1957 studoval na Northwestern University of Drama. Absolvoval Baker Scholar v oboru psychologie na Oberlin College v roce 1958. Studoval u Heberta Berghofa v New Yorku. Tam také navštěvoval herectví HB Studio v Greenwitch Village. Než se stal hercem byl učitelem na základní škole. A kariéru začal jako asistent jevištního manažera. V roce 1962 se oženil se spisovatelkou Jane Sparkes.

Hrál v seriálu Oz, kde ztvárnil postavu mafiánského šéfa Nina Schibetta. Celkem v sedmi epizodách. V seriálu Police Story si zahrál celkem ve třech epizodách. Se svou manželkou napsali scénář k seriálu Toma, kde si Musante zahrál hlavní roli detektiva Davida Tomu ve všech 23. epizod. Dále se objevil v seriálech Bohatství, posedlost a smrt nebo Tajemství řeky bohů. V roce 1976 byl nominován na cenu Emmy za roli v seriálu Medical Story.

Kromě filmu hrál také na divadle. V roce 1975 hrál na Broadwaii v divadelní hře PS Your Cat Is Dead za kterou byl nominován na Drama Desk Award. V roce 1976 hrál na Broadwaii po boku Meryl Streep v divadelní hře 27 Wagons Full of Cotton.

Tony Musante zemřel 26. listopadu 2013 ve věku 77 let v nemocnici Lenox Hill . Příčinou bylo krvácení po chirurgickém zákroku. Dne 4. prosince 2013 byl pochován na Block Island, dvacet jedna kilometrů jižně od Rhode Islandu.


30.6.1936
Bridgeport, Connecticut, USA
26.11.2013
Manhattan, New York City, New York, USA
Tony Musante csfd

Noc patří námPompeje: ZkázaPromessa d'amoreLa vita come vieneTemná zákoutíUn bacio nel buioZtraceni v mořiVyhnanecRodinná tajemstvíCollina del diavolo, LaLast Waltz on a TightropeKajícníkMacGruder and LoudV pastiPapež z Greenwich VillageRearview MirrorNotturnoWeekendHigh IceBreaking Up Is Hard to DoMy Husband Is MissingOdumírání láskyThe Thirteenth Day: The Story of EstherStopa škorpionaThe Quality of MercyDesperate Miles, TheJudgment: The Court Martial of Lieutenant William CalleyTomaMafie za mřížemiGrissomova bandaThe Last RunBenátský anonymPták s křišťálovým peřím: Přízrak teroruMetti, una sera a cenaDetektivŽoldnéřIncidentOnce a ThiefRide with TerrorPupetta: Il coraggio e la passione100 Centre StreetTajemství řeky BohůOzBaronAcapulco HEATAppuntamento a TriesteBohatství, posedlost a smrtHorká nocMacGruder and LoudThe EqualizerLovingAmerican Playhouse


Aktualizace osobnostního profilu Tony Musante: 30.10. 2023 16:15