Zdeněk John 80 let


Zdeněk John je český dirigent a skladatel převážně filmové a televizní hudby. Za zmínku např. stojí vždy velmi hravá hudba k filmům jako Sněženky a machři nebo Výbuch bude v pět či k seriálu Třetí patro. Zajímavostí možná je, že ústřední melodii z tohoto seriálu posléze nazpívala Judita Čeřovská v dojemné písni „Nepočítám“. Vedle Judity Čeřovské (viz též píseň „Spásná náhoda“, 1983) napsal Zdeněk John písně třeba též pro Věru Martinovou („Žádný“, 1988), Yvettu Simonovou („Vím že jsem“, 1985), Petru Černockou („Hrnečku, vař“, 1980) či Václava Neckáře („Kaskadér“, 1979).

O Zdeňkovi Johnovi se toho na internetu dnes moc nedozvíme. Dokonce ani nemá samostatné heslo na Wikipedii, což je škoda. Už jen třeba kvůli tak milé písničce jako je „Píseň z konce století“ z filmu pro děti Pohlaď kočce uši.


5.4.1944
Praha, Protektorát Čechy a Morava
Zdeněk John csfd

HexenšusZázračné dítěInzerát na snyPrincezna HusopaskaTen zázračný dotek láskyFigurky ze šmantůStíny a šepoty jezeraBumerangCizím vstup povolenStartfieberČerná punčochaDva t. č. v zel. hl. dvě veselé nekuř.Pohlaď kočce ušiVýbuch bude v pětPánská jízdaRůžový ostrovStav ztroskotáníMalý velký hokejistaSněženky a machřiJako zajíciMezi námi klukyJen si tak trochu písknoutHousataStříbrná parukaBěla a malý čarodějSedem rozprávok z krajiny radostiPan HuuŠkriatok do bytu nepatríZ řeckých bájíTřetí patroBolo to dávno, pradávno...Mensch, Oma!Mluvit o škole přísně zakázánoElmar Klos - Život bez scénářePřijď, at' zase omládnuO čem šumí listyStavbaOlympijské hryStrašákÚsměvy pro Viléma TellaPoslední vízumVraždy v kruhuPřed západem slunce


Aktualizace osobnostního profilu Zdeněk John: 19.10. 2023 03:16