Giulio Battiferri (1893 - 1973)


Giulio Battiferri se narodil 15. července 1893 v Římě. Giulio navštěvoval školu s technickým zaměřením, ale ze školy odešel roku 1913, aby se věnoval divadlu. K divadlu se dostal díky Gastone Monaldimu (9.6.1882 – 1.1.1932), který založil společnost Teatro del Popolo a první herečkou zde byla o tři roky mladší Giuliova sestra Fernanda Battiferri (4.9.1896 - ?), která se později v letech 1912-1920, objevila v sedmnácti němých filmech. Fernanda byla také vítězkou soutěže krásy a v dubnu roku 1918 se stala manželkou Gastona Monaldiho. Společnost dostává jméno Monaldi – Battiferri a její součástí je v té době také již Giulio. Jako šestnáctiletá se dostává ke společnosti také herečka Pina Piovani (20.3.1897 – 2.1.1955), která se stane Giuliovo manželkou. Společnost je úspěšná a vystupuje téměř po celé Itálii (Řím, Bologna, Milán, Turín, Janov, Benátky, Neapol, Palermo) a v roce 1914 se vydává také na turné po Jižní Americe, předtím, než se objeví v evropských městech.

V průběhu čtyřicátých letech vytvořil necelkých padesát rolí a to stejné zvládl i v letech padesátých. V šedesátých letech se podílel již jen na patnácti filmech a svou kariéru zakončil na začátku let sedmdesátých a to dvěma rolemi. Roku 1971 hrál jako Miguel ve westernu Sergia Leoneho, GIU LA TESTA a naposledy si zahrál v roce 1972, ve španělském westernu SPARA JOE...E COSI SIA. Giulio vytvářel vždy menší role, ale dovedl zahrát jak v komediích, tak ve filmech s vážnou tématikou různorodé postavy odlišných vlastností.

Od roku 1932 pracoval Giulio několik let jako novinář. V herecké kariéře však neustal až do pokročilého věku. Giuliova sestra Fernanda měl s Gastonem Monaldim dceru, Gisellu Monaldi (4.3.1913 - 23.5.1984), která se stala také herečkou. Giulio byl tedy jejím strýcem. Giulio Battiferri zemřel v Římě, 22. ledna 1973, v nedožitých osmdesáti letech.


15.7.1893
Řím, Lazio, Itálie
22.1.1973
Řím, Lazio, Itálie
Giulio Battiferri csfd

Spara Joe... e così sia!Kapsy plné dynamituColpo doppio del camaleonte d'oroSuperargo contro DiabolikusAvventuriero della tortuga, L'Le voci biancheSansone contro il corsaro neroGladiatore di Roma, IlLa tigre dei sette mariLes Lanciers noirsSceicco rosso, LoSečtené dnyGordon, il pirata neroLe Avventure di Mary ReadCavaliere dei cento volti, IlKrálovna pirátůLes Pirates de la côteIsola del tesoro, L'La Vengeance du SarrasinLa spada e la croceLe Pirate de l'épervier noirCocco di mamma, IlDiavolo nero, IlLa Gerusalemme liberataLes Mystères de ParisGiovanni dalle bande nereSpadaccino misterioso, LoStarý JacintoCampanile d'oro, IlLa donna più bella del mondoRivale, LaCanzone d'amoreChléb, láska a žárlivostFiglia del forzato, LaIl mostro dell'isolaLettera napoletanaProibitoAmarti è il mio peccatoChléb, láska a fantasieIn amore si pecca in dueLa domenica della buona genteLa figlia del reggimentoPrima di seraColpa di una madre, LaErgastoloL'eterna catenaLes Chemises rougesNon è vero... ma ci credoTallone di Achille, IlTormento del passatoAmore e sangueCameriera bella presenza offresi...Domani è un altro giornoIo sono il capatazMessalinaSchatten über NeapelTotò a králové ŘímaContro la leggeFigaro sem, Figaro tamIl diavolo in convento


Aktualizace osobnostního profilu Giulio Battiferri: 16.4. 2024 06:10