Dervla Kirwan 52 let


Dervla Kirwan je irská televizní, jevištní a filmová herečka, která se specializuje na dramatické role. Svou pověst získala díky rolím v Ballykissangel, Goodnight Sweetheart a speciální epizodě The Doctor Who Christmas - The Next Doctor.

Kirwan je vdaná za herce Ruperta Penry-Jonese, s nímž má dvě děti, Florence a Petera. Setkala se s ním v roce 2001 a vzali se v roce 2007 po čtyřletém zasnoubení. V roce 1998 byla zasnoubená s kolegou ze seriálu Ballykissangel, Stephenem Tompkinsonem. Nicméně pár se následující rok rozešel kvůli pracovnímu tlaku.

Kirwan byla předmětem epizody Kdo si myslíte, že jste? (britská genealogická dokumentární série) z roku 2010, ve kterém se dozvěděla více o svém irském a vzdáleném židovském původu. Její strýc byl irský nacionalistický vůdce Michael Collins během irské války za nezávislost. Je vnučkou Margaret Collins-O'Driscoll, která byla Collinsovou sestrou. Její dědeček Finian O'Driscoll byl Collinsův synovec. A jeden z pradědů Kirwanové byl Henry Kahn – polský židovský přistěhovalec, který se oženil s jednou z Kirwanových prababiček, Terezou O'Shea, katoličkou v Irsku.


24.10.1971
Churchtown, Dublin, Irsko
Dervla Kirwan csfd

Last CallNoční klidBrankářMezihra v PrazeLunaEntityOndineJízda o životThe DeputyŠkola sváděníDvojí život Billa GoodmanaBombmaker, TheHappy Birthday ShakespeareDark Room, TheNejvětší obchodní dům na světěThe Flint Street NativityWith or Without YouPete's MeteorMr. White Goes to WestminsterKnoflíková válkaA Handful of StarsPoor Beast in the RainDecember BrideFialový autobusTroublesTemný případSmotherDívka a nocCizinecMo sheng renProtiúderSafe HouseSilent HoursBlackout


Aktualizace osobnostního profilu Dervla Kirwan: 7.4. 2024 05:07