Tilda Swinton 63 let


Katherine Matilda Swinton se narodila roku 1960 v Londýně do staré aristokratické rodiny. Odmalička navštěvovala ty nejprestižnější školy. Během studií na univerzitě v Cambridge se začala zajímat o divadlo. Své první angažmá získala v Nuffield Theatre a o rok později v proslulém Royal Shakespeare Company. Následně začala zářit na největších britských scénách (Royal Court, Almeida Theatre a National Theatre in London). Prosadila se jako dvorní herečka experimentátorského režiséra Dereka Jarmana. Po těchto úspěších na prknech co znamenají svět se začala pokoušet o štěstí ve světě filmu.

V roce 2005 si zahrála další bezpohlavní bytost. Byl jím archanděl Gabriel ve filmu CONSTANTINE. Jako zlá královna se nám ukázala ve fantazy LETOPISY NARNIE. V dramatu MAN FROM LONDON si jejího manžela zahrál český herec a režisér Miroslav Krobot. Je provdaná za scénáristu Johna Byrnea, se kterým mají dvě děti (dvojčata Xaviera a Honora). Pravidelně navštěvuje festivaly v Cannes, Berlíně a Sundance. Na škole se kamarádila s princeznou Dianou. Dodnes žije v Londýně.


5.11.1960
Londýn, England, Velká Británie
Tilda Swinton csfd

Asteroid CityProblemistaZabijákPinocchio Guillerma del ToraTři tisíce let touhyVěčná dceraFrancouzská depeše Liberty, Kansas Evening SunMemoriaSuvenýr: část IILast and First MenAvengers: EndgameDrahokamKouzelný svět Davida CopperfieldaMrtví neumírajíSuvenýrKabukiman’s Cocktail Corner: Loaded in Las VegasPsí ostrovSuspiriaOkjaWar MachineAve, Caesar!Doktor StrangeOslněni sluncemVykolejenáGrandhotel BudapešťLedová archaPřežijí jen milenciThe Zero TheoremAž vyjde měsícMusíme si promluvit o KevinoviLetopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníkaHranice ovládáníMé jméno je láskaJulieLetopisy Narnie: Princ KaspianPo přečtení spaltePodivuhodný případ Benjamina ButtonaFacelessMichael ClaytonMuž z LondýnaStephanie DaleyConstantineCucákLetopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříňThe SommeZlomené květinyAdamovo tajemstvíPromlčeníAdaptaceTeknolustTemná vodaVanilkové nebeMožné světyPlážThe ProtagonistsVálečná zónaLáska prokletáConceiving AdaZvrhlosti ženGlitterbug


Aktualizace osobnostního profilu Tilda Swinton: 15.11. 2023 19:41