Dove Cameron 28 let


Dove Cameron je americká herečka a zpěvačka, známá především díky svým rolím v různých produkcích Disney Channel. Narodila se jako Chloe Celeste Hosterman, ale po smrti svého otce si změnila jméno na Dove Cameron.

Velký průlom přišel v roce 2013, kdy byla obsazena do dvojrole Liv a Maddie Rooney v seriálu Disney Channel Liv a Maddie. Seriál se vysílal čtyři sezóny a Cameron se díky němu stala známou. Zahrála si také v dalších filmech od Disney Channel, jako například Následníci.

Její hudební kariéru odstartovalo vydání soundtracku k seriálu Liv a Maddie v roce 2015, na kterém zaznělo několik jejích původních písní. Později vydala svůj debutový singl „If Only“ ze soundtracku k filmu Následníci. Od té doby vydala několik dalších singlů a videoklipů, včetně písní „Count Me In“ a „We Belong“.

Kromě práce pro Disney Channel se Cameron objevila také v několika dalších televizních pořadech a filmech, včetně seriálu NBC Hairspray Live! a filmu Já, knedlíček. Za svou práci získala několik ocenění a nominací, včetně ceny Daytime Emmy za svůj výkon v seriálu Liv a Maddie.


15.1.1996
Seattle, Washington, USA
Dove Cameron csfd

Good MourningIssacOdplataAngry Birds ve filmu 2Následníci 3Já, knedlíčekMarvel Rising: Secret WarriorsNásledníci 2Hairspray Live!Barely LethalNásledníciR.L. Stine's Monsterville: The Cabinet of SoulsCloud 9Bits and PiecesDějiny světa, část druháVelký NateSchmigadoon!Agenti S.H.I.E.L.D.Angie TribecaMarvel Rising: InitiationLiv a MaddieDokonalý SpidermanSoy LunaAustin a AllyNásledníci: Kouzelný světHříšníci


Aktualizace osobnostního profilu Dove Cameron: 23.3. 2024 00:35