Philip Glenister 61 let


Philip Haywood Glenister, britský filmový a televizní herec, se narodil 10. února 1963 v Harrow, Anglii. Je synem televizního režiséra Johna Glenistera a bratr herce Roberta Glenistera.

Glenister se objevil v televizním drama seriálu VANITY FAIR jako major William Dobbin, dále v seriálech THE STEPFATHER, ISLAND AT WAR, SHARPE nebo VINCENT. V roce 2005 se mihl ve filmu Ridleyho Scotta KINGDOM OF HEAVEN. V letech 2006-2007 přišla jeho nejznámější role a to DCI Gena Hunta v BBC detektivním sci-fi seriálu LIFE ON MARS. Zde sklidil úspěchy především divácké, za své sarkastické hlášky. V tomto seriálu hrál po boku Johna Simma, se kterým hrál již předtím a to v seriálech CLOCKING OFF a STATE OF PLAY a také v roce 2008 ve filmu TUESDAY. Roli Gena Hunta si zopakoval ve spin-offu ASHES TO ASHES.

Na konci roku 2007 hrál v kostýmním historickém dramatu CRANFORD spolu s Judi Denchovou, kde hrál farmářova syna Mr. Cartera a hlavního poradce Lady Ludlow. Roku 2009 hrál Ruperta Galvina v detektivním dramatu DEMONS.

Glenister se oženil v roce 2006 s herečkou Beth Goddardovou po 9-ti letém vztahu. Mají dvě děti, Millie a Charlotte a žijí spokojeně v East Sheenu. Fandí fotbalovému klubu Wealdstone a je mecenášem charity Momentum. V říjnu 2008 vydal knihu Things Ain't What They Used to Be.


10.2.1963
Londýn, England, Velká Británie
Philip Glenister csfd

MiláčekOstrov pokladůPoznáš muže svých snůÚterýLast RightsPochodThe StepfatherHolky z kalendářeLloyd & HillTo druhé Boleynovic děvčeHornblower II - OdplataHornblower II - VzpouraThe HuntJak si usteleš...Perfect Blue, TheSharpova spravedlnostWycliffe: Dance of the ScorpionsTrue LoveInkognitoLoved UpLondon Kills MeMurder Being Once DoneAfter the FloodNadaceSteeltown MurdersCarthagoBelgraviaLiving the DreamMěstské legendyOutcastV čísle 9Dvojí tvářV kruhu korunyBig SchoolFrom There to HerePrey


Aktualizace osobnostního profilu Philip Glenister: 4.3. 2024 03:09