Shelley Long 74 let


Americká herečka Shelley Lee Long se narodila 23. srpna 1949 ve Ford Wayne, USA jako jedináček do učitelské rodiny. Vystudovala drama na Northwestern University v Evanstonu, kde byla i zaměstnaná jako kontolor jídelníčku. Po škole se vrhla na dvojí práci modelky a herečky. V Chicagu se v roce 1975 stala členkou slavné Second City společnosti a živila se psaním, produkováním a hostováním v populárním magazínu s názvem „Sorting It Out“, který získal v 70. letech třikrát cenu Emmy za nejlepší zábavnou show. Průlomovou v začátcích herectví se pro ni stala reklamní zkušenost pro nábytkářskou společnost Homemakers.

Po odchodu ze seriálu se Shelley objevovala nejčastěji v komediích, např. IRRECONCILABLE DIFFERENCES (1984) jako spisovatelka Lucy Van Patten Brodsky, pro niž je daleko přednější kariéra než rodina, v satirickém pohledu na styl hollywoodských manželství nebo ODDÍL Z BEVERLY HILLS (1989) o emancipované ženě v domácnosti. V roce 2000 si zahrála jednu z žen Richarda Gereho v komedii DR. T A JEHO ŽENY. Vyzkoušela si i nezávislé filmování v komedii TRUST ME (2007). Dlouhodobě hostovala také v sériích ANO, DRAHOUŠKU (2000) a 8 JEDNODUCHÝCH PRAVIDEL (2002). V divácky oblíbené televizní show TAKOVÁ MODERNÍ RODINKA (2009) vystupuje v periodické roli exmanželky Jaye Pritchetta (Ed O´Neill).

Shelley se podruhé provdala v roce 1981 za Bruce Tysona, obchodníka s cennými papíry, s nímž se poznala v rande naslepo. Mají spolu dceru Julianu (*1985), která se narodila v průběhu natáčení seriálu Na zdraví, ale v roce 2004 se pár rozvedl. V listopadu 2011 má premiéru její nový projekt kanálu Hallmark s názvem A HOLIDAY ENGAGEMENT.


23.8.1949
Fort Wayne, Indiana, USA
Shelley Long csfd

The CleanerChristmas in the HeartlandDifferent FlowersA Matter of TimeThe Wedding ChapelVánoční výletJahodové létoMůj svědekThe Dog Who Saved the HolidaysZombie HamletZásnuby o prázdnináchLedové sněníCouple of White Chicks at the Hairdresser, ATrust MeLíbánky s matinkouZamilovaní sousedéThe Brady Bunch in the White HouseVěřte, nevěřteDr. T a jeho ženyRolničky, rolničkyVanished Without a TracePreview '98Ragtimeova dobrodružstvíMelinda: First Lady of MagicBradyovi 2Susie QVánoce trochu jinakBradyoviFreaky FridayWomen of Spring Break, TheBasic Values: Sex, Shock & Censorship in the 90'sOsudné vzpomínkyPrvní rodinná spermabankaZpráva od HollyNeprozraď měVoices Within: The Lives of Truddi ChaseOddíl z Beverly HillsJsem tu zasDům za všechny penízeIrreconcilable DifferencesPanictví po americkuNoční směnaCavemanPrincess and the Cabbie, TheMalý okruh přátelPromise of Love, ThePominutí mysliKey, TheMilo a Murphyho zákonTaková moderní rodinka


Aktualizace osobnostního profilu Shelley Long: 20.11. 2023 04:19