Susan Lynch 52 let


Susan Roxanne Lynch je severoirská televizní, filmová a divadelní herečka, která vyrůstala v severoirském městečku Newry, které leží na území dvou hrabství – Armagh a Down, nedaleko hranic s Irskou republikou. Její otec Fin Lynch je rodilý Ir a živil se jako řidič nákladních automobilů a její matka Rose Lynch, narozená jako Rosina Pavone, se přestěhovala z italského městečka Trivento, které leží v provincii Campobasso.

V mládí začala hrát hry v gaelštině a získala divadelní vzdělání na londýnské Central School of Speech and Drama, kde získala cenu Kennetha Branagha Renaissance Award pro nejslibnějšího studenta. Na divadelním jevišti upoutala svou rolí v srpnu 2004, kde  hrála ve hře nazvané „The Night Season“ v Královském národním divadle v Londýně. V roce 2008 byla jednou z hlavních postav v „Posledních dnech Jidáše Iškariotského“ v divadle Almeida.

V televizi debutovala v roce 1993 v populárním seriálu Bedna a zahrála si v mnoha televizních filmech a seriálech. Získala řadu filmových a televizních ocenění doma i v zahraničí. Jednou z jejích nejslavnějších rolí byla milenka Jamese Joyce Nora Barnacle v životopisném filmu Nora, za který získala dvě ceny za nejlepší herečku v Itálii. V letech 2000 až 2003 získala tři irské filmové a televizní ceny – nejvíce, jaké kdy kdo získal. Kromě cen pro nejlepší herečku za ztvárnění Nory byla jmenována nejlepší herečkou za komedii Any Time Now a získala cenu britského nezávislého filmu za nejlepší herečku ve vedlejší roli za film 16 let s alkoholem. Získala také cenu francouzské televize za nejlepší herečku za kriminální drama BBC Soundproof, kvůli kterému se musela naučit znakovou řeč.

Susan se narodila ve znamení Blíženců a je vysoká 164 centimetrů. Provdala se za herce Craiga Parkinsona, se kterým žila v Painswicku v hrabství Gloucestershire. Pár je požehnán synem Billem, který se narodil v roce 2011. No, věci nešly dobře a v roce 2019 se rozvedli. Během svého volného času herečka miluje sledování filmů, poslech hudby, setkávání se s přáteli a také miluje čtení knih. Její oblíbené jídlo jsou Tysonovy kuřecí nugety, její nejoblíbenější herec je Kirk Douglas, nejraději nosí boty od Salvatora Ferragama. Její oblíbený parfém je Viktor & Rolf Spicebomb a nejhezčí šperky jsou podle ní ty od Louise Vuittona.


5.6.1971
Corrinshego, Newry, Northern Ireland, Velká Británie
Susan Lynch csfd

Cold Blow LaneMladí a neklidníUps and DownsReady Player One: Hra začínáBad Day for the CutAwayTajný deníkNekompromisní trestTady a teďPoslední z FurlongůCapture Anthologies: Love, Lust and TragedyThe Secret Diaries of Miss Anne ListerCity RatsDoba je zláNemilovanáSkautská příručka pro chlapceZávodLoupení jehňátekDesatero přikázáníNěkdo jinýSoundproofDuane HopwoodMickybo a já16 let s alkoholemRed Roses and PetrolČekání na štěstíMorlangNebezpečná mapaSladká pomstaV pohoděZ peklaHolčičky na zabitíJedermanns FestNoraIl GiocoNedovo zázračné vzkříšeníA Royal ScandalDowntimeVadí, nevadíNebezpečná dámaInterview s upíremIrská ságaRunning LateCircle of PowerNorthern LightsŠťastné údolíClose to MeSave MeSexuální výchova


Aktualizace osobnostního profilu Susan Lynch: 6.4. 2024 11:57