Jérôme Pradon 59 let


Tento francouzský zpěvák a herec se narodil 3. června 1964 na pařížském předměsí Boulogne-Billancourt. Nejprve studoval herectví na Cours Florent v Paříži a poté pod dohledem profesionálů Johna Strasberga a Sarah Eigermanové. Herecký debut si odbyl rolí v Goldoniho komedii na festivalu v Avignonu v roce 1984.

Účinkoval v množství televizních pořadů a seriálů. V roce 1999 se objevil v seriálu BBC „THE ARISTOCRATS“. Zahrál si v krátkém filmu produkovaném Lucem Bessonem nebo hlavního záporáka v jednom dílu seriálu KUNG FU: LEGENDA POKRAČUJE (během svého účinkování v Napoleonovi). Objevil se i v na Oskara nominovaném filmu VATEL (2000). Svůj pěvecký talent projevil v krátkometrážním muzikálovém snímku autora Stéphana Ly-Cuonga, PARADISCO (2002). Podílel se také na francouzském dabingu filmu FANTOM OPERY (2004).

Během svojí kariéry také Jérôme mnohokrát spolupracoval s tvůrci rozhlasových pořadů „Friday Night Is Music Night“ a „Somewhere In The Desert“ nebo v rámci Mezinárodního dne hudby. Sám napsal tři písně na album „Jean Guidoni Tigre de Porcelaine“ i pro svůj vlastní singl „Tendrement“ (1987). Má v plánu vydat vlastní desku stylově sestávající zejména z rockových a techno písní.


3.6.1964
Boulogne-Billancourt, Paříž, Île de France, Francie
Jérôme Pradon csfd

Liga spravedlnostiJesus Christ SuperstarTanečniceVatelSimon SezBelle grand-mèreSoukromá válkaSharpova rotaBohužel pro měL'Été 36VýkupnéAristocratsCrimes en sérieCas de divorceMarcheloupTrafalgarLes Misérables in ConcertParadiscoLa Jeune Fille et la Tortue


Aktualizace osobnostního profilu Jérôme Pradon: 11.11. 2023 14:07