Brent Briscoe (1961 - 2017)


Má doma 3 psy: Scouta, Atticuse a Bamsie. Nežije v Beverly Hills. Nikdy nehrál hlavní roli. Seznamte se: adoptivní bratr Billy Bob Thorntona.

Briscoe vystudoval herectví na Univerzitě v Missouri. Profesor Jim Miller na něj vzpomíná jako na studenta, který zahrál v čemkoliv, od klasiky přes muzikály až po komedie a dramata: "Poprvé jsem si ho všiml, když byl vybrán do pěveckého sboru v muzikálu Pippin. Nemusel být na každé zkoušce, ale prostě pokaždé přišel. Byl do hraní totálně zažraný."

Po škole se objevil ve spoustě televizních show ( CSI, 24, ER, House, M.D. Numb3rs.) Potom přišel Hollywood. Bodrý chlápek z nějakého Moberly v Missouri si tyká s lidmi jako Sam Raimi, David Lynch, Miloš Forman, Billy Bob Thornton, Sylvester Stallone. Hraje popeláře, pobudy, maloměstské policajty. Často je obsazován do rolí nevzdělaných, vesnických týpků. Všechny jeho role jsou cameo. Vlastně hraje samé losery - s jiskrou.

Bez lidí jako Brent Briscoe by se filmový průmysl určitě obešel. Ideální kombinací pro současný blockbuster je protipól hlavního hrdiny (klaďase), který honí záporáka a nakonec ho dostane. Brent Briscoe není ani hubený, ani hezký. Není ošklivý (tlustý je), prostě taková "zlatá střední cesta". Prostě taková figurka do počtu. Ale hezká. BEZ NĚJ BY TU BYLA NUDA!


21.5.1961
Moberly, Missouri, USA
18.10.2017
Los Angeles, California, USA
Brent Briscoe csfd

5th of JulyThe Sons of SummerAtlas Shrugged: Part IIIHello, My Name Is FrankZombeaversBorn WildV hlubinách zeměAmbush at Dark CanyonCo čas nezahojilTemný rytíř povstalDirty GirlRodinná prokletíSmall Town Saturday NightVrah ve mněExtraktGrind, TheThe Smell of SuccessYes ManbgFATLdyŠílenýLovci pokladů: Kniha tajemstvíNa domácí půděPan tělocvikářProkletí domu slunečnicRandy and the MobV údolí ElahFist in the EyeVegas BabyGood Cop, Bad CopSpider-Man 2Velká prázdnotaJourney of RedemptionProbuzení v RenuFormule!MadisonMajesticMulholland DriveSuper fintaŘekni, že to tak neníKrasaviceJack BullLéto v AlabaměMulholland Dr.Muž na MěsíciThe Minus ManTřináctý rokZelená míleFeťáciJednoduchý plánManželství s nepřítelemMezi námi právníkyModern VampiresU-TurnSmrtící bumerangMlýnek na masoMěstečko Twin PeaksNámořní vyšetřovací služba


Aktualizace osobnostního profilu Brent Briscoe: 18.11. 2023 02:44