Robert Greenwald 78 let


Robert Greenwald je dokumentarista, televizní producent a politický aktivista. Narodil se v New Yorku v USA. Za svou dlouholetou filmovou kariéru vytvořil desítky filmů, miniseriálů a krátkometrážních dokumentů. Soustředí se primárně na Spojené státy Americké a jeho tvorba se věnuje válkám, vysokému byznysu, pracovním podmínkám, manipulacím mocných lidí a praktikám amerických tajných složek.

Mezi jeho nejslavnější filmy patří Wal-Mart: The High Cost of Low Price (2005), Iraq for Sale: The War Profiteers (2006), Koch Brothers Exposed (2012) a Unmanned: America's Drone Wars (2013).

Za svou filmovou činnost byl nominován na mnoho ocenění a mnohá z nich vyhrál. Byl pětadvacetkrát novinován na cenu Emmy (poprvé v roce 1977), dvakrát na Zlatý globus a také na Peabodyho cenu a cenu Roberta Wooda Johnsona. V roce 2002 vyhrál ocenění za nejlepšího producenta od Americké filmové instituce. Několik amerických filmových institucí ho také ocenilo za jeho dlouhodobý filmový přínos.

Je podruhé ženatý a má čtyři děti. Jeho syn Harold Greenwald je prominentní psychoterapeut.


28.8.1945
New York City, New York, USA
Robert Greenwald csfd

Ukradni ten filmRozchodNeslyším zloZapomenutí vězniTanec sladkých srdcíOn FireShattered SpiritsHořící postelPod dohledemXanaduFrajerka Annie a PusinkaKatie: Portrait of a CenterfoldSharon: Portrait of a MistressSama proti osuduBeyond BarsSuppressed, the Fight to VoteMaking a Killing: Guns, Greed, and the NRAUnmanned: America's Drone WarsWar on Whistleblowers: Free Press and the National Security StateKoch Brothers ExposedRethink AfghanistanThe Real McCainIraq for Sale: The War ProfiteersWal-Mart: The High Cost of Low PriceOutfoxed: Rupert Murdoch's War on JournalismUncovered: The War on IraqUncovered: The Whole Truth About the Iraq WarPříležitostné pekloHirošima: město popelaKonec mlčeníMy Brother's WifeCan You Feel Me Dancing?LibertyLois Gibbs and the Love CanalZázrak na leděGetting MarriedDelta County, U.S.A.Escape from Bogen CountyJednadvacet hodin v MnichověThe Desperate MilesFarrah Fawcett: The E! True Hollywood StoryBratři Warnerové


Aktualizace osobnostního profilu Robert Greenwald: 27.4. 2024 05:50