Dawid Ogrodnik 37 let


Dawid Ogrodnik je polský filmový, divadelní a televizní herec. Je dvojnásobným držitelem ceny za hlavní mužskou roli (2017, 2019) a dvojnásobným držitelem ceny za vedlejší mužskou roli (2012, 2014) na Polském filmovém festivalu v Gdyni a dvojnásobným vítězem Polské filmové ceny Orel v kategorii nejlepší mužská hlavní role (2014, 2018). V roce 2014 obdržel cenu Polityka Passport v kategorii Film a v roce 2018 cenu Zbyszka Cybulskeho.

Po absolvování střední školy se vrátil do rodného města, kde se mimo jiné snažil provozovat agenturu hledající a rozvíjející mladé talenty. V Komunálním kulturním centru založil pěvecký sbor a uspořádal představení o cisterciácích. Pokusil se zapsat na Divadelní akademii ve Varšavě, než ho přijali na filmovou školu v Lodži, ale kvůli své nedbalosti byl vyškrtnut ze seznamu studentů. Teprve napotřetí byl přijat ke studiu na Státní vyšší divadelní škole v Krakově, kterou absolvoval v roce 2012.

Herecké ostruhy získával v divadlech: TR Warszawa, Národní staré divadlo Heleny Modrzejewské v Krakově a Teatr Dramatyczny m.st. ve Varšavě.

V roce 2017 exceloval ve filmu Život je úžasný, kde hrál postiženého mozkovou obrnou. Ze vztahu s Martou Nieradkiewicz má dceru Jaśminu (*2018).


15.6.1986
Wągrowiec, Województwo wielkopolskie, Polsko
Dawid Ogrodnik csfd

Jedna duszaBroad PeakJak jsem se zamilovala do gangsteraJohnnyLasNa pełnej petardzie - historia ks. Jana KaczkowskiegoStrachy v násKrál útěkůMagnezjaCiemno, prawie nocDzień czekoladyIkarus. Legenda o Mietku KoszoviOlegO Grande Circo MísticoTichá nocPoslední rodina11 minutDiscopoloOtecRybka caneroBranczSlibBezdechIdaVedlejší účinkyŽivot je úžasnýJsi bůhBažinaUkładZhoubná mocPrawo AgatyMajka


Aktualizace osobnostního profilu Dawid Ogrodnik: 18.11. 2023 02:51