John Lurie 71 let


John Lurie se narodil 14. prosince 1952 ve Worcesteru, státě Massachusetts v USA a je známým všestranným a nezávislým umělcem. V roce 1978 založil se svým bratrem Evanem skupinu The Lounge Lizards, kteří hrajou dodnes a pro svět jazzu objevili několik talentů.

V roce 1991 byl režisérem seriálu FISHING WITH JOHN, který se stal kultovním, přestože měl pouhých 6 epizod. Každý díl byl totiž se vzácným hostem (Jim Jarmusch, Tom Waits, Matt Dillon, Williem Dafoe a ve dvojdílu Dennis Hopper) se kterým John Lurie vyrazil na ryby do různých oblastí (Jamajka, Thajsko...) a rozprávěl o všem možném. V letech 2001 až 2003 hrál pro HBO v seriálu Oz.

V polovině devadesátých let onemocněl, ale o jeho nemoci se moc neví, o diagnóze se vedou spekulace (hepatitida, borelióza...). Lurie se v té době uzavřel před okolním světem. Později, po účasti v seriálu Oz se začal věnovat malbě, která jak sám řekl, mu dovoluje žít. Jeho práce jsou vystavovány v galeriích v New Yorku, Amsterdamu atd.


14.12.1952
Worcester, Massachusetts, USA
John Lurie csfd

High School ConfidentalVězniceVyděračiManny & LoChyťte ho!Na krásnom modrom DunajiTajuplný vlakPolice Story: Monster ManorMimo zákonPodivnější než rájZákon městaVarietySubway RidersTrvalá dovolenáMalujeme s JohnemFace AddictNa rybách s JohnemArsenal AtlasKeep It for YourselfSleepwalkLovci mozkůJust Your LuckSmokeVztekZběsilost v srdciIl piccolo diavoloPoslední pokušení KristaHledám Susan. Zn.: ZoufalePaříž, TexasNew York Beat MovieOffenders, TheUnderground U.S.A.OzSpongeBob v kalhotách


Aktualizace osobnostního profilu John Lurie: 30.10. 2023 08:13