Daniela Ziegler 75 let


Daniela Ziegler je v Německu velmi známou a všestranně talentovanou herečkou a dokonce zpěvačkou. Diváci ji znají z televize, činohry i muzikálu. Tato pohledná a atraktivní,168 cm vysoká bruneta s nebesky modrýma očima se narodila 5. září 1948 v neměckém Offenbachu nad Mohanem. Již od dětství, ovlivněna svou matkou, chtěla být zpěvačkou. Nakonec studovala divadelní vědy a germanistiku v Mnichově (1968/1969), ale herecké vzdělání získala na vestfálské herecké škole v Bochumi (1969 – 1972). Za hudebním vzděláním odletěla na několik měsíců do New Yorku v roce 1979.

Neméně úspěšná a pestrá je i její muzikálová kariéra. Představila se v tak zásadních rolích, jako je Eva Perón ve Webberově 'Evitě' (německá premiéra), Velma Kelly v 'Chicagu', Aldonsa v 'Muž z La Mancha', Phyllis v Sondheimově muzikálu 'Follies', Desirée v 'Malé noční hudbě' a v devadesátých letech se pro Danielu stal velmi významný další Webberův muzikál 'Sunset Boulevard', kde lidem představila Normu Desmond, za níž v roce 1998 získala hudební cenu Beste Musical Darstellerin. Hlavní roli hrála i v populárním 'Victor/Victoria', Lady Isabelle ztvárnila v 'Robinu Hoodovi' (2005) a v roce 2010 si zahrála roli Matky představené v muzikálu 'Sestra v akci'. Od roku 2012 představuje arcivévodkyni Sophii ve velmi úspěšném muzikálu 'Elisabeth'.

Daniela Ziegler také uplatnila svůj mezzosopránový hlas v operetě Vzestup a pád města Mahagonny, opeře Troades nebo v oratoriu Jeanne D'Arc au Bûcher. Diváci mohou její pěvecké umění obdivovat i na různých konzertech a recitálech.

Velmi významná je i její televizní tvorba, díky níž její tvář zná většina německého a obecně evropského publika. Filmy a seriály to nejsou vysoce ceněné, ale jsou oblíbené a často uváděné. Vidět jsme ji mohli v seriálech: Doktor z hor, Doktor z hor: Nové příběhy, Komisař Rex, Poldové z Rosenheimu, Wolffův revír, různé díly seriálu Místo činu, dále Kriminálka Stuttgart, Soko Vídeň, Edel a Starcková, Vraždy v Kitzbühelu, Létající doktoři, Stephanie, Šimpanz Charly, Ahoj, Robbie!, Proti větru atd.


5.9.1948
Offenbach am Main, Hessen, Západní Německo
Daniela Ziegler csfd

Ein Sommer am GardaseeEltern mit HindernissenTrauung mit HindernissenFamilie mit HindernissenKreuzfahrt ins Glück - Hochzeitsreise nach LissabonKaltfrontDa muss Mann durchDas KindNáš malý likvidátorInga Lindström: Láska s vůní čokoládyRebecca Ryman: Wer Liebe versprichtSrdce z čokoládyDas Wunder der LiebeBettis BescherungZwei Bräute und eine AffäreHengstparadeHerzlichen GlückwunschJeden pes, dva kufry a velká láskaLiebe auf den zweiten BlickFür immer und jetztSommerHundeSöhneMama macht's möglichDie NovizinDie RosenkriegerDie WestentaschenvenusEine Hochzeit und (k)ein TodesfallMeine Mutter, meine RivalinŽofie - malá sestra SissiBoulevard BerlinMit fünfzig küssen Männer andersOA jagt OberärztinDer kleine DachschadenSólo pro klarinetyZweite GeigeDas Tödliche AugeEchte KerleÄrzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - EntscheidungenÄrzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - HerztöneÄrzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - SchicksaleÄrzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - TrennungenSvens GeheimnisUm jeden PreisÄrzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - HöhenflugÄrzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - NahkampfÄrzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - NeulandÄrzte: Dr. Schwarz und Dr. Martin - RosenkavaliereBrandbilen som försvannDer DealUnheimliche Karriere, EineSpätes Glück nicht ausgeschlossenHaus im Nebel, DasMaria StuartGrand mit 3 DamenMann ist soeben erschossen worden, EinVerführung: Die grausame FrauGerechten, DieHotel MondialIn aller Freundschaft


Aktualizace osobnostního profilu Daniela Ziegler: 1.11. 2023 22:07