Filmové informace

A Terrible Beauty csfd

A Terrible Beauty

Info
Velká Británie - USA - Irsko, 1960, 90 min
Žánr
Válečný
Režie
Tay Garnett
Hrají
Robert MitchumRichard HarrisAnne HeywoodDan O'HerlihyCyril CusackNiall MacGinnisHilton EdwardsT.P. McKennaMarie KeanChristopher Rhodes

Popis filmu A Terrible Beauty 1960

Rok 1941 a druhá světová válka v malé irské vesnici. Irská republikánská armáda v zájmu požadované nezávislosti raději kolaboruje s hitlerovským Německem proti Anglii. Její jednotlivé fragmenty připravují protibritské sabotážní akce a během utajených setkání svých členů nadšeně plánují fašistickou invazi. Místní skupina vedená zaslepeným šovinistou McGinnisem (Dan OHerlihy) právě vyhodila do vzduchu nedalekou elektrárnu. Nebezpečné akce se účastnil i nový rekrut ONeill (Robert Mitchum), který sympatizuje s irskými separatisty, odmítá ale McGinnisovu bezohlednou surovost při dosahování vytyčených cílů. Právě další naplánovaný podnik přinese zásadní rozkol mezi oběma muži, O´Neill v obavách o životy civilistů raději ohlásí akci policii, a stává se tak pro IRA lovnou zvěří… (dopitak)



Aktualizace: 2023-11-6
Reklama:

A Terrible Beauty -  - Filmer.cz


A Terrible Beauty - Anne Heywood  Robert Mitchum

A Terrible Beauty ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát A Terrible Beauty online
19




Vyzkoušejte: