Filmové informace

Casanova Federica Felliniho csfd

Casanova Federica Felliniho

Info
Itálie - USA, 1976, 166 min
Žánr
Drama - Romantický - Historický - Životopisný
Režie
Federico Fellini
Hrají
Donald SutherlandTina AumontDudley SuttonReggie NalderDiane KurysChesty MorganSandra Elaine AllenDaniel EmilforkMary MarquetMicha BayardPietro Torrisi

Popis filmu Casanova Federica Felliniho 1976

Felliniho Casanova, jedno z nejnádhernějších děl italského maestra, je film výjimečné vizuální odvahy a imaginace, pozorně a pečlivě promyšlený do posledního políčka. Donald Sutherland v něm předvádí úžasný herecký výkon jako Casanova za zenitem, který se při svých cestách po Evropě sužované nemocemi podmanivě, ale s nádechem znuděné lhostejnosti, zaplétá do nejrůznějších milostných a politických dobrodružství. Film prosycený romantickým pesimismem boří mýtus o Casanovi jako velkém milenci a místo toho ho představuje jako obyčejného muže, strhávaného neobyčejnými okolnostmi. Felliniho Casanova je pozoruhodný i podmanivou hudbou režisérova dlouholetého spolupracovníka Nina Roty a pyšní se také Oscarem za kostýmy Danila Donatiho. Film, kompletně natočený v ohromných římských ateliérech Cinecittá, bývá s oblibou vnímám jako režisérovo elegické rozloučení s uplynulou érou italské kinematografie. (Magic Box)



Aktualizace: 2024-2-10

Casanova Federica Felliniho -  - Filmer.cz


Casanova Federica Felliniho - Donald Sutherland


Casanova Federica Felliniho - Donald Sutherland


Casanova Federica Felliniho -  - Filmer.cz

Casanova Federica Felliniho ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Casanova Federica Felliniho online
141





Vyzkoušejte: