Filmové informace

Sbohem pane profesore! csfd

Sbohem, pane profesore!

Info
USA, 1969, 151 min (Alternativní 141 min)
Žánr
Drama - Muzikál - Romantický
Režie
Herbert Ross
Hrají
Peter O'ToolePetula ClarkMichael RedgraveSiân PhillipsGeorge BakerJack MayJack HedleyLeo BrittElspet GrayRichard VernonPatricia Hayes
Téma

Popis filmu Sbohem pane profesore! 1969

Koho potká taková láska, má v životě velké štěstí... Arthur Chipping: vzdělaný, sečtělý, leč nudný starosvětský profesor, který neopouští důvěrně známé prostředí chlapecké školy. Muž zvyku, nepolíbený praktickým životem, večírky ani vztahy. A právě do takového muže se zamiluje mladá herečka, která je jeho pravým opakem. Výbušná, zbrklá, extrovertní. Mezi dvěma lidmi z naprosto odlišných prostředí se nelogicky a proti všem pravidlům zrodí silný cit... Oblíbený román Jamese Hiltona „Goodbye, Mr. Chips“ se dočkal první filmové adaptace již v roce 1939. Vysloužilý učitel a bývalý ředitel internátní školy se v něm ohlíží zpět za svou kariérou i osobním životem v průběhu několika desetiletí. Muzikálová adaptace z roku 1969 s hudbou Johna Williamse posiluje romantickou linku; sentiment a nostalgie, které vzbuzuje, se však týkají i „staré dobré Anglie“ s její malebností a neměnnými zvyklostmi. Peter O’Toole si za svůj úchvatný výkon v roli sucharského profesora odnesl Zlatý glóbus, Oscara mu však vyfoukl John Wayne za roli Roostera Cogburna ve filmu Maršál. (Česká televize)


Související filmy

Sbohem, pane profesoreSbohem, pane Chips

Aktualizace: 2024-4-6

Sbohem pane profesore! -  - Filmer.cz


Sbohem pane profesore! -  - Filmer.cz


Sbohem pane profesore! -  - Filmer.cz


Sbohem pane profesore! -  - Filmer.cz

Sbohem, pane profesore! ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Sbohem, pane profesore! online
452





Vyzkoušejte: