Filmové informace

Pan Pickwick csfd

Popis tv filmu Pan Pickwick 1987

Kronikou Pickwickova klubu (1837) proslulého anglického romanopisce Charlese Dickense (1812–1870), jedním ze základních děl světové humoristické literatury, se inspiroval libretista Ivo Fišer a hudební skladatel Zdeněk Petr k vytvoření úspěšného muzikálu, který se dostal i na televizní obrazovky. Cílem členů Pickwikova klubu bylo blíže poznat opravdový život bez maloměšťáckého pohodlí a příkras... Důsledky ovšem většinou dopadly katastrofálně – hrdinové upadají do potíží vyvolaných jejich nezpůsobilostí obstát v „běžných situacích", kterým je svět vystavuje, především postavit se účinně na odpor zlu... Pan Pickwick (Josef Vinklář) po nedorozumění se svou domácí paní Bardellovou (Jiřina Bohdalová) se dostane do spáru vyděračské advokátní firmy Dodson a Fogg a raději se nechává uvěznit pro dluhy, než by nespravedlivě platil. Hrdinův pobyt ve Fleetské věznici pro dlužníky humornou formou odhaluje bídu jeho doby. (Česká televize)


Související filmy

Pickwick Papers, TheIl circolo PickwickLes Aventures de Monsieur PickwickKlub PickwickovcůAdventures of Mr. Pickwick, TheThe Pickwick Papers

Aktualizace: 2023-10-31

Pan Pickwick - Alois Švehlík  Marek Eben


Pan Pickwick - Viktor Preiss


Pan Pickwick - Libuše Šafránková  Kateřina Macháčková  Iva Janžurová


Pan Pickwick - Otakar Brousek st.  Josef Vinklář

Pan Pickwick CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Pan Pickwick online
46




Vyzkoušejte: